18 februari 2020 Atlético Madrid Liverpool Speltips

Speltips Arsenal – Liverpool 29/8: Community Shield

Vi rekar med odds inför det spännande mötet mellan Arsenal och Liverpool i Community Shield lördagen den 29 augusti 2020.

Annons:

Då var det dags för Community Shield, och startskottet till den nya säsongen som startar med en titelmatch mellan FA-Cupmästarna Arsenal och Premier League mästarna Liverpool, Inför tomma läktare på Wembley. Två lag där det ska vara en rejäl klasskillnad vanligtvis. Det må inte vara den mest prestigefyllda titeln att lyfta, men en titel är en titel och jag tror vi får se två lag som vill sätta tonen direkt inför kommande säsong, där genom en vinst få en rejäl moralhöjare i laget.

Det är ett Arsenal som Arteta så sakteligen börjar få ordning på, man har även varit bra i matcher där motståndet varit av den högre växeln under föregående säsong, en FA-cup titel bärgades mot Chelsea. Senast lagen möttes så vann Arsenal med 2-1 där Liverpool roterade en hel del och hade checkat ut ganska tidigt.
Liverpool med nästintill samma trupp från fjolåret som har legat lågt på transfermarknaden. Inför matchen mot Arsenal är det några tveksamheter kring Alexander Arnold Trent som varit skadad.

Med tanke på den korta försäsongen och redan dags för tävlingsmatch är det här helt nytt för båda lagen, och spelarna kommer inte vara i toppform redan nu. Däremot så finns det tillräckligt med kvalité i Liverpool för att kunna såra Arsenal. Liverpool var på Wembley förra året och förlorade den här titeln mot Manchester City, det finns en revansch att utkräva.

Två spelskickliga lag

När vi tittar på matchbilden så tror jag på ett Arsenal som vill föra spelet, men kan bli straffade av Liverpools extrema omställningar. Två spelskickliga lag där defensiven kommer få sättas på prov, och den är inte den vassaste lagdelen i Arsenal, fast man är på väg att ta in den lovande backen Gabriel från Lille, som jag tror kan vara en nyttig värvning på sikt.

Arsenal kommer bli rejält testade som alla andra lag blir när Liverpool är motståndaren. Och hur jag än vrider och vänder på det har så kan jag inte se hur Liverpool ska förlora en titel som dem är på jakt efter att vinna efter fjolårets förlust.

Mitt speltips idag känns väldigt enkelt och tryggt. Liverpool att vinna matchen till 1,69 på Unibet kommer bli ett tungt spel.

Det är dags att dra igång den här säsongen och bänka sig framför TV-soffan för en förhoppningsvis härlig titelmatch, eller en viktigare träningsmatch med en titel som några säger.

Nu åker vi.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Liverpool vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,69
Bolag: Unibet
Spelstopp: 17:30, lördag 29 augusti
TV: 
Stream: