21 mars 2019 belgien ryssland speltips odds em-kval

Speltips Belgien – England 15/11: Fördel hemmalaget

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

England lyckades besegra Belgien vid den senaste landslagssamlingen men det är belgarna som toppar Nations League-gruppen. Här tror jag att hemmalaget har goda förutsättningar att ta tre poäng.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betsson.

Efter fyra spelade omgångar är det Belgien som leder gruppen med sina 9 poäng. Två poäng bakom finner vi England och Danmark medan Island fortfarande har kammat noll.

Belgien inledde Nations Leagues första samling med att besegra Danmark borta med 2-1 vilket man följde upp med att slå Island med hela 5-1 på hemmaplan.

Vid senaste samlingen i oktober spelade man först 1-1 mot Elfenbenskusten för att sedan bege sig till Wembley för mötet mot England. Där föll man så, trots stort spelmässigt övertag, med 2-1 i en match som kvalitetsmässigt inte riktigt kunde leva upp till förväntningarna.

Efter den förlusten kunde man dock repa sig då man flög vidare till Island för att där med liten marginal lyckas få med sig tre poäng ifrån en match som slutade 2-1 till belgarnas fördel.

I onsdags spelade man träningsmatch hemma mot Schweiz där man med ett b-betonat lag vann med 2-1.

Även om England alltså lyckades besegra Belgien senast så har det i stort inte riktigt flutit på för Gareth Southgates manskap i det här Nations League-gruppspelet.

Man inledde med att slå Island med 1-0 efter ett straffmål på övertid för att sedan spela 0-0 mot Danmark. Vid nästa samling besegrade man Wales med 3-0 i träningsmatch. Därefter kom Belgien-matchen som var positiv resultatmässigt men som följdes upp av en svag insats då man föll med 1-0 hemma mot Danmark.

I torsdags spelade man träningsmatch mot Irland där Southgate ställde ett relativt ordinarie lag på banan och vann med 3-0.

Belgien är det bättre laget

Belgien och England är två landslag som har hållit hög kvalitet de senaste åren där höjdpunkten var VM 2018. De möttes då två gånger, både i gruppspelet och i matchen om tredje pris där Belgien gick segrande vid båda tillfällena.

När de senast möttes på Wembley kunde England ta revansch, men det var Belgien som, till stora delar, dominerade händelserna utan att kunna förvalta det övertaget. Båda lagen gjorde var sitt mitt mål på straff i den första halvleken och Mason Mount kunde avgöra matchen med sitt 2-1-mål i den 64:e minuten.

Dessa Nations League-matcher är inte alltid helt lätta förutspå och kanske i synnerhet nu när den andra vågen av corona-smittan har i någon mån lagt sig som en våt filt över helgens matcher. Båda lagen kommer dock med starka lag på pappret och den här matchen är sannolikt den mest inspirerande och prioriterade ifrån båda lägren.

Det är dock ingen garanti för att det här kommer bli sprudlande och välspelad tillställning. Inget av lagen har sett så ut i de tidigare matcherna i gruppen och i synnerhet har England haft svårt att få till något konstruktivt anfallsspel.

Belgien ligger helt klart bäst till inför de två avslutande matcherna då man spelade på hemmaplan i onsdags och fortsätter så mot både England och sedan Danmark på onsdag.

De slipper således resa runt och det är en faktor som inte bör underskattas. Här tror jag att man kommer att föra spelet och ta revansch på det senaste mötet mot engelsmännen och det spelas till ett klart spelvärt odds på 2.45 gånger insatsen hos Betsson.

Jämför odds: