Speltips Arsenal Liverpool 15 juli 2020

Speltips Chelsea – Liverpool 20/9: Förmodat toppmöte!

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det här kan bli ett möte det slår gnistor om när storsatsande Chelsea ska mäta sig med de regerande mästarna. Liverpool höll en nivå över alla andra lag förra säsongen och i det här läget ligger man fortsatt steget före.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Totalt 11 mål gjordes det i de här båda lagens premiärmatcher. Mest i iögonfallande galen var Liverpools möte mot nykomlingen Leeds som slutade 4-3. Chelsea bjöd också de på en hel del underhållning när man bortaslog Brighton med 3-1.

Det enda som saknades i Liverpools premiärmatch mot Leeds var publiken. I övrigt var det en match som hade allt. En mästare som ska försvara sin titel mot en gammal storklubb som var åter tillbaka i fotbollens finrum. Att Marcelo Bielsas Leeds bjöd upp till dans är en underdrift. De lyckades göra tre mål på bortaplan mot Liverpools starka defensiv men förlorade ändå matchen.

Hursomhelst blev det sprakande start på säsongen där Liverpool kanske förtjänade segern men det var med nöd och näppe att man vann tack ett straffmål i den 88:e minuten.

Inget lag har varit i närheten av Chelsea på värvningsfronten under sommaren. Timo Werner, Hicham Ziyech, Kai Havertz, Thiago Silva och Ben Chilwell har förstärkt laget och det är sannerligen inga dussinlirare.

Werner och Havertz var de enda av dessa som startade i premiärmatchen mot Brighton som alltså vann med 3-1. Spelmässigt var det dock en jämn match där Chelsea var det effektivare laget.

Ziyech, Thiago Silva, Chilwell och därtill även Pulisic och Gilmour saknades för Chelsea senast och kommer sannolikt inte till spel heller i den här matchen. På Liverpools skadelista finns bara Alex Oxlade-Chamberlain.

Chelseas mittlås får problem

Liverpools startelva och spelmodell är inarbetad och satt under en lång tid och till den här säsongen är mycket sig likt i Jurgen Klopps lagbygge. Kontinuitet är en viktig faktor och i synnerhet bör man kunna dra fördel av det under inledningen av säsongen.

I mötet mot just Chelsea är det, utan tvekan, en konkurrensfördel. Från att förra säsongen ha varit ett ungt och lovande lag utan någon större press står nu Frank Lampard inför en helt annan uppgift. Truppen han förfogar över är klart bättre men kraven är också oerhört mycket högre. Det kan vara ett problem då inte alla förstår sig på det faktum att det kan vara svårt att få alla bitarna plats initialt och att det kan komma att behövas tid för att få det att fungera optimalt.

Nu är det dock visserligen bara Werner och Havertz som ser ut att vara tillgängliga till den här matchen och på så vis är det inte så mycket som är nytt. Men samtidigt har man en skadelista som försämrar slagstyrkan.

De här lagen möttes så sent som i slutet på juli och då vann Liverpool med 5-3. Med den matchen och lagens premiärmatcher i beaktning är det mycket som talar för att det här kommer bli målrikt. Dock är utdelningen svag vad gäller ett sådant spel.

Chelsea har som sagt förstärkt laget ordentligt men den enda nya mittbacken är 35 år och just nu inte tillgänglig för spel. Mot Brighton bildade Christensen och Zouma mittlås och mot Salah & company kan man komma att få problem.

Liverpool var Premier Leagues klart bästa lag förra säsongen och det finns egentligen inget konkret som talar för att man skulle vara sämre i år. Matchen mot Leeds var speciell men normalt är man väldigt trygga i sin defensiv och det tror jag att man kommer förbättra till den här matchen.

Väger man de här lagen mot varandra här och nu så kan jag inte landa i något annat än att Liverpool sannolikt kommer att vinna den här matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 100% bonus upp till 100kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Liverpool vinner
Odds: 2.21
Bolag: Unibet
Spelstopp: 17:30, söndag 20 september 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: