10 april 2019 Birmingham Sheffield United Speltips

Speltips Coventry – Birmingham 20/11: Ångest

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Ångestmötet mellan Coventry City och Birmingham City i Championship gäller viktiga poäng fredagen den 20 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos comeon!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Gäller nya kunder hos ComeOn.

Det är viktiga poäng på spel – och en hel del ångest inblandat – när Coventry City spelar mot Birmingham City i det enda mötet från Championship på fredagskvällen.

Det här är lag som inte har spelats särskilt mycket mot varandra under de senaste säsongerna, och inte på lång tid har både Birmingham City och Coventry City befunnit i Championship samtidigt. Det har faktiskt inte hänt sedan säsongen 2011/2012, men nu sker det alltså den här säsongen. Förra säsongen ska man ha med sig att lagen spelade mot varandra i FA-cupen där båda mötena slutade oavgjort och dubbelmötet gick till förlängning.

På pappret ska Birmingham City vara det lite tyngre laget, men det ser ut att vara en ganska bräcklig säsongsinledning för egentligen båda lagen.

Om vi hade bestämt oss redan i somras hade man förmodligen haft Birmingham City som klara favoriter inför den här matchen, men nu är det inte fullt så enkelt. I tabellen tillhör båda lagen den nedre halvan, med 13 respektive 8 poäng så här långt.

En vinst här för Coventry City skulle göra att man äter ikapp det gap som Birmingham City har skapat sig, och att man lämnar den desperata bottenstriden bakom sig. Men en förlust riskerar att göra att man halkar ner under strecket under helgen. Det är alltså viktiga poäng på spel.

Formsvaga lag

Coventry City kommer till den här matchen med två raka förluster. Men det som kan vara en förmildrande omständighet är att båda matcherna varit på bortaplan och att man nu har haft ett landslagsuppehåll på sig att vässa lite på formen. Det är trots allt två veckor sedan som man spelade match på allvar.

Genomgående för hela säsongen är annars att man släpper in för många mål och det gör att man helt enkelt parkerat i bottenstriden sedan starten. 23 (!) insläppta mål är flest av samtliga lag i hela serien.

Birmingham City är klart bättre defensivt, men det är offensiven som är problemet i deras fall. Bara nio gjorda mål framåt är sämst av alla lag som inte ligger på nedflyttningsplats. Då säger det sig själv att man får svårt att klättra i tabellen.

Båda lagen göra mål spelas till 1,87 gånger smeten hos ComeOn.

Jämför odds: