27 juli 2019 Jönköping Södra Degerfors Speltips

Speltips Degerfors – Ljungskile 16/8: Botten mot toppen

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Topplaget Degerfors är storfavoriter då man tar emot bottenlaget Ljungskile på hemma på Stora Valla. Den senaste omgången var dock ett trendbrott för båda lagen och kanske finns det ändå en liten chans till poäng för underdogen här.

  Rygga vårt speltips hos Comeon!
Annons. Nya kunder hos Bethard. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Degerfors fick bara med sig en poäng då man spelade 0-0 i bortamötet mot GAIS i onsdags. Men i stort har värmlänningarna övertygat något enormt så här långt och man toppar Superettan då man tagit 27 poäng på 12 matcher och endast förlorat en match.

Inför mötet mot GAIS hade man tre raka segrar och en målskillnad på 12-2 i dessa tre matcher. På så vis kom det här poängtappet mot bottenlaget GAIS en aning oväntat. I takt med framgångarna har förstås förväntningarna skruvats då alltfler pratar om att Degerfors kommer att spela i Allsvenskan nästa säsong.

Nu återstår att se om poängtappet senast bara var ett litet hack i det rödvita maskineriet eller om det var början på en liten formdipp.

För Ljungskiles del är läget det motsatta då man, i och med 2-1-segern senast mot AFC Eskilstuna, bröt en negativ svit på åtta matcher utan vinst. En ytterst välbehövlig vinst för Jörgen Wålemarks gäng som dock fortsatt är kvar under kvalstrecket.

Båda lagen har sina styrkor i offensiven

Superettan-nykomlingen Ljungskile har haft det tufft så här långt och segern mot bottenkonkurrenten AFC senast var nog helt nödvändig för det här lagets överlevnad.

I matchen innan släppte man in hela fem mål mot GIF Sundsvall, vilket var en insats som var signifikativ för vad som har varit Ljungskiles problem i stort den här säsongen. Efter 12 omgångar har man släppt in totalt 24 mål, vilket ger ett alldeles för högt snitt om man ska ta tillräckligt med poäng i den här serien.

Som nykomling i Superettan behöver man framförallt sätta ett tryggt försvarsspel och det kan man inte säga att tränare Wålemark har lyckats med så här långt. Däremot har det offensiva spelet sett ganska bra ut då man med sina 17 mål tillhör den övre halvan av serien sett till antalet gjorda mål.

Om den senaste insatsen var en tillfällighet kommer definitivt sättas på prov då man nu ställs mot seriens klart vassaste offensiv. Degerfors gör i snitt 2 mål per match och med sina 24 mål totalt är man ganska klart bäst i serien. Nu blev man nollade senast men att man skulle gå mållösa två matcher i rad med firma Edvardsen/Bertilsson i en offensivt balanserad 3-4-3 känns klart osannolikt.

Ljungskile har gjort mål i 8 av sina 9 senaste matcher och jag bedömer chanserna att de kan komma att lyckas med det även i den här matchen som goda.
Annons:
  Rygga spelet hos Comeon – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1.86
Bolag: Comeon
Spelstopp: 14.30, söndag 16 augusti
TV: 
Stream: