14 november 2019 Frankrike Moldavien Speltips

Speltips Frankrike – Portugal 11/10: Mästarmöte

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

De regerande världsmästarna tar emot de regerande Europamästarna och en högklassig fotbollsmatch är att förvänta. Med den offensiva skicklighet som finns i båda lagen bör det kunna bli ett par mål här.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Frankrike och Portugal vann båda sina matcher mot Sverige och Kroatien då den här Nations League-gruppen inleddes vid den senaste landslagssamlingen i september. Det här blir således en gruppfinal mellan två av världens absolut främsta fotbollsnationer.

Portugal inledde med att vinna med 4-1 hemma mot Kroatien för att sedan bortabesegra Sverige med 2-0 efter att Cristiano Ronaldo avgjort en i övrigt jämn match med sina två klassmål. I onsdags spelade man träningsmatch mot rivalen Spanien där ett, relativt ordinarie lag, spelade 0-0.

Frankrikes genrep inför den här matchen blev betydligt ojämnare då man fullständigt körde över Ukraina och vann med hela 7-1 trots att Didier Deschamps vilade ett antal nyckelspelare.

I Nations League-mötet mot Sverige var man inte lika övertygande i sin prestation men lyckades ändå vinna med 1-0 efter ett aningen snöpligt Kylian Mbappé-mål. Offensivt såg man betydligt vassare ut i hemmamötet mot Kroatien där man vann med 4-2.

Två mål på en målchans

Efter att ha testat ett 3-4-1-2-aktigt system i mötena mot Sverige och Kroatien senast så valde Didier Deschamps att återgå till en fyrbackslinje mot Ukraina senast och med tanke på hur väl det gick är det inte otänkbart att man fortsätter med det mot Portugal.

Deschamps taktiska alternativ och kvalitetsspelare att laborera med är det nog inget landslag i världen som kan mäta sig med just nu. Att man slår ett så pass bra lag som Ukraina med 7-1 utan att starta med sina allra bästa spelare säger en hel del.

Portugal kan inte riktigt mäta sig med Frankrikes bredd men man har en startelva som definitivt kan göra det och man har en Cristiano Ronaldo som kan göra två mål på en målchans och som alltid kan vinna matcher åt sina lag.

Förutom att detta är en match mellan de regerande världsmästarna och de regerande Europamästarna så är det en match i matchen mellan giganten Ronaldo och hans potentielle efterträdare Kylian Mbappé. Även om vi har att göra med två lag som bjuder sina motståndare på väldigt lite så kan dessa herrar göra mål utifrån nästan ingenting.

Frankrike hålls som favoriter här och oddssättarna lutar också mot att det kommer att bli målsnålt. Båda lagen har sannolikt stor respekt för varandras offensiva kapacitet och kommer nog inte bjuda på alltför mycket.

Samtidigt behövs inte det för att de offensiva världsstjärnor som både Frankrike och Portugal förfogar över ska göra mål.

Portugal kommer sannolikt vara något mer defensivt inriktade här men jag tror ändå att båda lagen kommer att vilja upp till dans. Släpper man tyglarna något och låter offensiven flöda så kan det här bli både underhållande och målrikt, i synnerhet om vi får ett tidigt mål i någon riktning.

Sannolikheten och spelvärdet på att båda lagen gör mål bedömer jag som god och det spelas till knappa dubbla insatsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få 100% bonus upp till 100kr!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 1.95
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, söndag 11 oktober 2020
TV:   
Stream: 

Jämför odds: