Speltips inför CSKA Pamir Dushanbe – Khujand 8/4: Tät historia

CSKA Pamir Dushanbe mot förra säsongens ligatvåa Khujand i ett möte den 8 april 2020. Vi rekar med odds och speltips inför matchen.

  Spela vårt speltips hos Unibet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

I ett litet land som Tadzjikistan blir det lätt en väldigt koncentration till de får stora städer som finns i landet, och därför finns det nu en handfull lag från huvudstaden i landets högstaliga i fotboll på herrsidan. Konstigt vore faktiskt annars.

Det gör också att konkurrensen i huvudstaden är tuff, och på senare år har det varit de regerande mästarna i FK Istiqlol Dushanbe som mästrat inte bara huvudstaden utan hela ligan. Det gör att spillrorna som blir kvar har varit få.

Men CSKA Pamir Dushanbe är en klassisk klubb som senast 20-25 åren har varit under kontroll av armén och som därmed har den uppbackningen. Man spelar i för sig bara på en arena som tar 7 000 människor och det är i stort sett aldrig fullt.

Det är en faktor som vi tar med oss ganska mycket när det gäller betting på fotboll i Tadzjikistan. Det är ett speciellt land vi har att göra med, inte minst vad gäller storleken på städer, klubbar, fotbollen och det mesta. Det gör också att en sak som hemmaplansfördel inte blir så stor här som i andra länder.
Annons:

En jämn match

Men låt oss då sätta tänderna i dessa båda lag och se vad det är för några. Det här är den första omgången för säsongen, och det gäller att få en bra start för att inte tappa mark direkt. Här spelas högstaligan bara med åtta lag, varpå det gäller att snabbt positionera sig om man vill slåss om topplaceringar.

Förra säsongen vann FK Istiqlol Dushanbe ligan i storartad stil, och hade faktiskt hela 15 poäng ner till närmast jagande lag. Det var Khujand. Man hade med sina 36 poäng tillräckligt för att nå kvalspel till AFC Champions League.

CSKA Pamir i sin sida slutade fyra, och hade sju poäng upp till andraplatsen. Det här är två stabila lag på övre halvan, som vilar på en starkare organisation än många andra lag. Det som saknas är målskyttet och spetsen. Där är FK Istiqlol Dushanbe helt överlägsna. Förra säsongens 60 mål på 21 matcher säger allting.

Dessutom är det här en premiär, och då förväntar vi oss ingen målfest direkt. Under 2,5 mål spelas till 1,68 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,68
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00, onsdag 8/4
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons:


Annons:

Annons: