Speltips inför FC BGU Minsk – FC Minsk 5/4: Nytt derby i Vitryssland

Då spelas det ett nytt derby i huvudstaden Minsk, denna gång mellan FC BGU Minsk och FC Minsk söndagen den 5 april 2020. Vi rekar med odds och speltips.

  Spela vårt speltips hos Unibet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är full fart som gäller i Vitryssland, och på schemat denna söndag står ett fint derby i den vitryska huvudstaden Minsk. Lagen som nu gör upp i detta rivalmöte är inga mindre än FC BGU Minsk och FC Minsk.

En sak som det verkligen inte är brist av i den vitryska fotbollen är lag från huvudstaden, där det faktiskt finns en handfull lag från Minsk i högstaligan. Det gör att det är derby vecka ut och vecka in, och situationen påminner faktiskt lite om London.

Anledningen till att så är fallet är såklart att Vitryssland som land inte har särskilt många riktigt stora städer, och att man är urbaniserat på ganska höga nivåer. Det är Minsk som gäller för det mesta i landet, och det är center för det mesta viktiga.

Men med det sagt finns det få riktigt starka lag från Minsk, och ligan har snarare dominerats av BATE Borisov och ett par lag från Brest. Det är mindre städer vi har att göra med. Därtill ska sägas att många av lagen från Minsk är så pass små att de av den anledningen inte riktigt kan hävda sig.
Annons:

Överspel som speltips i derbyt

Men hur dåliga vi än tycker att FC BGU Minsk och FC Minsk, med övriga lag från huvudstaden, varit på senare tid måste man konstatera att båda dessa lag öppnat just den här säsongen på ett imponerande vis.

FC BGU Minsk har två vinster med sig, och vann bland annat med 3-1 i premiären hemma mot BATE Borisov. Det är ingen slump när man får med sig den typen av resultat, även om man hade marginalerna på sin sida. Det här tyder också på att FC BGU Minsk har en stark offensiv just den här säsongen.

FC Minsk då? Jo, även detta lag står på sex av sex möjliga poäng hittills. FC Belshina besegrades i premiären, och i förra helgens derby mot Dinamo Minsk var man det starkare laget. Imponerande minst sagt. Totalt har man redan gjort sex mål på två omgångar och har visat sig sylvassa framåt. Det blir också i den änden vi börjar för att välja ut vårt speltips inför matchen.

Över 2,5 mål spelas till makalöst fina 1,75 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål
Odds: 1,75
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00, söndag 5/4
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons:


Annons:

Annons: