12 februari 2020 Millwall Fulham Speltips

Speltips inför Gillingham – West Ham 5/1: Viktigt för David Moyes

David Moyes har allt att förlora inför söndagens FA-cupmatch borta mot Gillingham för West Ham United.
Annons:

Det är FA-cuphelg på de brittiska öarna och det innebär som bekant att ligaspelet har tagit paus ett par dagar. Det finns ofta en hel del ilska kring det här, folk vill tydligen helst se toppmatcherna i Premier League, men faktum är att det ofta ur spelsynpunkt finns väl så gott spelvärde cuphelger som ligahelger. Det vågar vi hävda.

Sent på söndagen avslutas FA-cuphelgen med ett möte mellan Gillingham och West Ham United. Gillingham är ett lag på den övre halvan i League One, men det är också ett lag som egentligen saknar historia från att ha konkurrerat på allvar i toppen av det engelska seriesystemet. Annat kan man som bekant säga om West Ham United, även fall deras säsongsinledning på intet sätt skrämmer ens Gillingham.

Med det sagt vann West Ham United med viktiga 4-0 mot AFC Bournemouth senast och gav sig själva lite vind i segeln inför fortsättningen. Med tanke på att man är fasthamrade i bottenstriden av Premier League var det välbehövliga tre poäng, inte minst för tabellförutsättningarna när vi nu åker vidare den här säsongen. Det var en skön start för den nye tränaren David Moyes med 4-0-vinsten senast. Låt oss se om det går att bygga vidare på den positiva energin från en sådan insats.

Ilska kring David Moyes

En viktig sak att notera är alltså att det numera är David Moyes som återigen är ansvarig för West Ham United. Det har han varit tidigare i karriären och det minne som lever kvar hos supportrarna är inte det mest positiva. Det är också allmänt känt att David Moyes är en av de engelska tränarna som verkar ingår i någon slags omutbar klubb vars samtliga medlemmar hela tiden får nya toppjobb inom engelsk fotboll.

Hur som helst blev det sura miner runt omkring West Ham United när klubben valde att annonsera David Moyes som efterträdare till Manuel Pellegrini. Efter den svaga säsongsinledningen var nog de allra flesta överens om att Manuel Pellegrini behövde gå, men det kändes inte särskilt nytänkande att ge David Moyes ett nytt, lukrativt kontrakt.

Men nu är det som det är och David Moyes har mycket att bevisa. Det gör att han kommer att ta sig an den här typen av matcher med en större respekt än vad han hade gjort annars. Det vore förödande för David Moyes att åka ut mot ett dussinlag som Gillingham. Det är snarare rädslan att förlora snarare än viljan att verkligen gå vidare i FA-cupen som gör att David Moyes kommer att gå stenhårt i den här matchen.

Skillnaden mellan lagen ska såklart vara så stor att om David Moyes verkligen motiverar sitt lag så syns det. Det kan inte bli någonting annat än en bekväm vinst för bortalaget. Det vore direkt pinsamt om så inte blev fallet, helt ärligt.

West Ham United vinner spelas till 1,50 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  West Ham vinner
Odds: 1,50  (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:15, söndag 5/1
TV: 
Stream: