Speltips inför Tallinna Legion – Levadia Tallinn 19/5: Estländska ligan

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Tallinna Legion ställs mot Levadia Tallinn i det som blir säsongens första tunga derby i den estländska huvudstaden tisdagen den 19 maj 2020.

  hos unibet hittar du bäst odds på vårt speltips – rygga här!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är full fart som gäller i allt fler ligor runt om i Europa, och inte minst i de lite mer östra delar av kontinenten finns det inte mycket att tveka på. Men vad vi egentligen om den estländska ligan, som går under namnet Meistriliiga?

Flora Tallinn är inte bara det lag som vann den estländska ligan förra säsongen, det är också det överlägset mesta mästarlaget i Estlands seriesystem. Det ska sägas att man vunnit titeln inte mindre än tolv gånger – och då har serien ändå bara existerat sedan 1992.

Det är alltså ett huvudstadslag som varit dominanterna på senare år, men det finns en rad andra lag från huvudstaden som också försöka göra sina röster hörda. Två lag lagen kommer vi alltså att följa i tisdagens möte, som på förhand sticker ut lite i Meistriliiga. Det här är en match som kommer att bli något extra.

Tallinna Legion förlorade mot ett av de konstanta topplagen, FC Flora Tallinn, med stor marginal i sin första match och behöver därmed göra ett bättre resultat här för att inte plötsligt stå där med mössan i handen direkt.

Tallinna Legion är nykomlingar

En viktig sak att ha med sig i sammanhanget är att Tallinna Legion är den enda nykomlingen i ligan den här säsongen – och det är i stort sett praxis att det bara är ett lag som tar sig upp. Detta eftersom ligan bara innehåller tio lag totalt.

Men Tallinna Legion var dominanter i andraligan under förra säsongen, och förtjänade faktiskt att sig upp. Att man nu befinner sig i högstaligan är alltså ganska väntat. Det är däremot mer tveksamt om man verkligen har vad som krävs för att stanna där.

Nu möter man ett Levadia Tallinn som vann sin första match för säsongen, och som har tre poäng att gå på inför det här mötet. Det ska man inte underskatta, eftersom det ändå ger ett visst andrum, och ett visst lugn. Levadia Tallinn slutade dessutom tvåa i ligan förra säsongen.

Levadia Tallinn halvtid/fulltid spelas till 1,57 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Levadia Tallinn halvtid/fulltid
Odds: 1,57
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:00, tisdag 19/5
TV: 
Stream: