Speltips Inter Sassuolo

Speltips Inter – Shakhtar Donetsk 17/8: Oväntat målsnålt

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Inter avslutade ligasäsongen starkt och går in som storfavoriter i den här Europa League-semifinalen mot Shakhtar Donetsk. Möjligen är man lite för stora favoriter och jag finner spelvärde i att det här kommer bli jämnt och oväntat målsnålt.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det såg en aning skakigt ut för Antonio Contes Inter innan uppehållet men sedan sommarens återstart har man åter hittat tillbaka till vinnarspåret. Man är obesegrade i tio raka matcher och i ligans sista omgång säkrade man andraplatsen i Serie A.

Med den trupp som Conte förfogar över är det nog också det minsta man kan kräva och även om det satt långt inne så har han därmed uppfyllt de högt ställda förväntningarna. Som grädde på moset har man nu också goda möjligheter att ro hem en Europa League-titel.

I åttondelsfinalen besegrade man Getafe med 2-0 och i kvartsfinalen togs en än mer imponerande skalp då man slog ut Leverkusen med 2-1.

Nu väntar ukrainskt motstånd i Shakhtar Donetsk som ganska nyligen säkrade sin fjärde raka ligatitel. Sin vana trogen är man nästan lika mycket ett brasilianskt lag som ett ukrainskt då truppen består av hela elva brassar och därtill en portugisisk tränare i Luis Castro.

Deras väg fram till den här semifinalen har varit då imponerande då man slagit ut Wolfsburg med 3-0 i åttondelsfinalen och Basel med 4-1 i kvartsfinalen.

Inters starka defensiv borgar för få mål

Shakhtar Donetsk är obesegrade i 15 raka matcher där man vunnit hela 13 av dessa. I åttondelsfinalen och kvartsfinalen av Europa League har man, med marginal, slagit ut två lag av hög klass – men likväl anses man vara en rejäl underdog i det här mötet då en Shakhtar-seger står i cirka 4.65 gånger pengarna.

Frågan blir således om Shakhtar Donetsk är undervärderade i det här mötet eller om Inter faktiskt är så pass mycket bättre?

Inter kommer till det här mötet med 5 raka segrar mot högklassigt motstånd i form av lag som Napoli, Atalanta och Bayer Leverkusen. Därtill har man hållit nollan i 5 av de 6 senaste matcherna.

Inter är välorganiserade och oftast defensivt väl samlade i sin 3-5-2-formation. I ligan släppte man in 36 mål på 38 matcher, vilket gör dem till seriens bästa lag i den bemärkelsen.
Med pålitliga pjäser som Godin och de Vrij samt målvakten Handanovic längst bak tror jag att man har goda chanser att hålla nollan även i den här matchen trots att Shakthars offensiv är vass.

Shakhar Donetsk gör ofta många mål, vilket man inte minst visat i de två senaste EL-matcherna. Mot Inter tror jag alltså att man får det svårare att komma till klara lägen. Shakthar har också sett solida ut defensivt i de här matcherna och jag ttror att man kommer vara något mer defensivt inriktade i den här matchen.

Sammantaget gör detta att jag, till skillnad från oddssättarna, tror på en ganska målsnål match. Under 2.5 mål totalt ger fin utdelning och det spelet är taget.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 2.25
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21.00, måndag 17 augusti
TV: 
Stream: