Speltips Midtjylland Esbjerg 12 juli 2019

Speltips Köpenhamn – Midtjylland 17/12: Danska cupen

DBU Pokalen fortsätter på torsdagskvällen med supermötet mellan FC Köpenhamn och FC Midtjylland den 17 december 2020.

Mitt i den intensiva säsongen med Europaspel, tätt matchande i ligaspelet och speciella restriktioner kring corona ska det också till att spelas inhemskt cupspel runt om i egentligen hela Europa. Danmark är inget undantag.

Sedan 2012 heter den danska cupen DBU Pokalen, och det är en turnering som avgörs med en finalmatch på Parken i den danska huvudstaden. Det har varit ett upplägg som varit lyckat, men som i Sverige inte har fungerat, bland annat på grund av de begränsade geografiska förutsättningarna.

Men vad vi vet är att cupen i Danmark har hög status. Det är inte på samma sätt som i Norge, men betydligt bättre än vad det tidigare har varit i Sverige. DBU Pokalen är med andra ord en turnering som lagen vill vinna, även de stora lagen.

Det gör att matchen mellan FC Köpenhamn och FC Midtjylland blir någonting alldeles extra i DBU Pokalen. Det här är utan tvekan landets nu två största klubbar, och det är också klubbarna som slåss om att vara ledande i Danmark.

Det gör att mötena mellan lagen alltid har någonting extra. Det känns också att FC Midtjylland, som man kan argumentera för har gått om sina rivaler på slutet, har lite mindre att förlora just här.

Tät historia

FC Köpenhamn hade en stökig inledning på säsongen och gjorde sig av med huvudtränaren Ståle Solbakken, som numera är norsk förbundskapten. Det är en tränare som hade varit i klubben under lång tid och etablerat FC Köpenhamn som en verklig maktfaktor.

Reaktionen har låtit vänta på sig, men nu har huvudstadsklubben tre raka vinster och ser försiktigt bättre ut den här säsongen. Det är en viktig sak att ha med sig. För deras del vore det väldigt viktigt att göra det bra mot rivalen FC Midtjylland.

FC Midtjylland har med det sagt fyra (!) raka vinster mot FC Köpenhamn och vann med hela 4-0 på hemmaplan i ligaspelet tidigare i höstas. Det var en enorm slakt och ett kvitto på att det trots allt är lite klasskillnad mellan lagen.

Nu förväntar jag mig inte samma sak, men tänker mig fortfarande ett möte mellan två lag som verkligen slåss för sin sak.

Under 2,75 mål (asian handicap) spelas till 1,84 gånger såsen hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,84
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:15, torsdag 17 december 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds:


Ingress

Brödtext

Mellanrubrik

Brödtext

Speltips:

Speltips: Lag 1 vinner
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds:


Ingress

Brödtext

Mellanrubrik

Brödtext

Speltips:

Speltips: Lag 1 vinner
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: