Holland Nederländerna

Speltips Nederländerna – Polen 4/9: UEFA Nations League

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

UEFA Nations League är tillbaka, och fredagens tyngsta möte spelas mellan Nederländerna och Polen den 4 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Efter många om och men står det nu helt klart att det ska spelas lite landslagsfotboll igen, för första gången på tio månader. Det är klart att det därför finns ett visst sug, både från fotbollspubliken och från utövarna själva.

Nu ska sägas att det såklart är tomma läktare som gäller, men det går att ha höga förväntningar inför matchen mellan Nederländerna och Polen i A-divisionen ändå. Här kan det minsann bli åka av – eftersom lagen egentligen inte heller har så mycket att förlora.

Nederländerna har fått en ovälkommen rockad på sin förbundskaptenspost efter att Ronald Koeman valde att hoppa på uppdraget som huvudtränare för FC Barcelona. Att det skulle ske i sinom tid kom inte som en överraskning, men kanske är timingen lite ifrågasättningsbar med tanke på att detta nederländska landslag känns hetare än på länge och gällde som en outsider inför nästa sommars Europamästerskapet.

Men det är bara att gilla läget och i det här fallet handlar det om en viss Dwight Lodeweges som har tagit över, möjligen tills vidare. Det är åtminstone vad som är sagt nu, innan man hittar en mer permanent kandidat. Klokt vore nog att försöka bestämma sig på ett spår redan nu för att kunna göra det bästa möjliga inför mästerskapet.

Om vi ser till truppen kommer det finnas ett par tunga spelare borta, bland annat i form av mittbacken Matthijs de Ligt från Juventus. Dessutom spelar inte heller Daley Blind eller Patrick van Aanholt. Det gör att det sker en del förändringar i startelvan.

Tunga tapp i Polen

Polen är ett landslag som sakta känns på gång, och det finns väldigt tunga spelare som gör att spetsen hela tiden är påtaglig i det här laget. Men den bästa av alla, Robert Lewandowski, har precis som ett antal andra spelare från Champions League-mästarna Bayern München fått ledigt lite extra nu under uppehållet för att vila sig i form inför den nya säsongen. Att han inte är med innebär ett stort tapp för laget, men också en fin möjlighet för Piatek att verkligen glänsa.

En tidigare viktig spelare, Lukasz Piszczek har för övrigt lagt i landslaget och finns inte med i den här truppen.

Med eller utan dessa spelare hade Polen varit klar underdog här, men nu känns det bara som att skillnaden mellan lagen är större. Nederländerna är dessutom ett landslag som rent generellt är väldigt på gång just nu. Det är en trend man allra helst bygger vidare på.

Nederländerna -1 (asian handicap) spelas till 1,75 gånger såsen hos Bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 250 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Holland -1 (asian handicap)
Odds: 1,75
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:45, fredag 4 september 2020
TV: 
Stream: