Speltips Midtjylland Esbjerg 12 juli 2019

Speltips Nordsjälland – Midtjylland 7/6: Danskt tungviktsmöte

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

FC Midtjylland spelar borta mot ett annat lag som hör till toppstriden i Danmark söndagen den 7 juni 2020, nämligen FC Nordsjälland.

  Rygga speltipset till bästa odds hos unibet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Annons: Streama Bundesliga utan kostnad hos Unibet: Få, via oss, 600 kronor att spela för med en hundralapp insatt. Regler & villkor tillämpas.

En allra sista omgång. Det är vad som nu återstår av den första fasen av den danska ligan, en liga som alltså använder slutspelssystemet med en mästerskapsrunda för lagen som placerar sig från placering 1-6 i den ordinarie tabellen.

Med andra ord spelar det ingen roll att det nu är FC Midtjylland som har dominerat säsongen och tagit 20 vinster på 25 matcher, för om laget klappar igenom på slutet räcker inte deras förstaplacering i tabellen till någonting annat än en klapp på axeln.

För efter den här sista omgången är det alltså dags för slutspel. För FC Midtjylland finns det inte mycket att spela för då man med nio poäng ner till tvåan FC Köpenhamn redan säkrat sin plats i slutspelet, men också säkrat sin plats som etta rakt igenom hela. Det ger en fördel med lottningen såklart.

FC Nordsjälland har också säkrat sin slutspelsplats, men har teoretiskt sett chansen att klättra i tabellen och sluta som trea i tabellen. Då tar man sig förbi Bröndby IF och AGF Århus. Det vore en ganska bra bedrift att avsluta grundserien med.

Hur motiverade är FC Midtjylland?

Danska Superligan har i svenska ögon ofta blivit lite kritiserad för just det här serieupplägget, och i det här skarpa läget kan man förstå att det blir lite märkligt. I praktiken har FC Midtjylland ingenting att spela för, medan hemmalaget har extremt mycket att spela för.

Samtidigt är det speciella tider med ett tätt spelschema efter en lång ledighet, och den belastning som spelarna utsätts för har varit uppe för diskussion på flera håll runt om i Europa. Vi kan väl anta att FC Midtjylland inte vill ta några stora risker just i den här matchen.

Dessutom bör motivationen bli ett problem för FC Midtjylland, som inte vill ödsla energi på den här matchen utan har fokus på nästa vecka redan nu. Mycket riktigt föll man också med 1-0 hemma mot Horsens senast, också det i en betydelselös historia.

FC Nordsjälland/oavgjort (1X) spelas till 1,74 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: 1X
Odds: 1,74
Bolag: Unibet
Spelstopp: 17:00, söndag 7/6
TV: 
Stream: