15 november 2019 Norge Färöarna Speltips

Speltips Norge – Rumänien 11/10: Öppen matchbild

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Två lag vars EM-drömmar grusades i torsdags ska nu försöka ladda om till det här Nations League-mötet. Här finns det anledning att tro på en matchbild där det taktiska blir av mindre betydelse då större vikt sannolikt kommer att läggas vid att hitta spelglädje.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Serbien blev en övermäktig uppgift för Lars Lagerbäcks Norge då man föll med 2-1 efter förlängning i torsdagens EM-kvalsemifinal. Norska medier gick hårt åt Lagerbäck efter förlusten och frågan är hur länge han blir kvar vid rodret. Det återstår dock två Nations League-matcher vid den här landslagssamlingen och de matcherna kommer han garanterat att leda sitt Norge.

Norge har fördelen av att spela på hemmaplan i samtliga dessa tre matcher och på söndagen väntar nu ett Rumänien som är i samma position då också de förlorade sin kvalmatch på Island med 2-1.

Att ladda om till den här matchen blir ingen enkel uppgift för något av de här lagen men sannolikt lär det komma att roteras en hel del i de respektive startelvorna.

I Nations League inledde Norge med att förlora med 2-1 hemma mot Österrike, vilket man följde upp med en stark 5-1-seger borta mot Nordirland vid den senaste landslagssamlingen.

Rumänien har inför den här matchen en poäng mer än Norge då man spelade 1-1 mot Nordirland men vann med 3-2 borta mot Österrike i sin senaste Nations League-match.

Lägg taktikblocken åt sidan

Med en stor besvikelse i ryggen är förutsättningarna likvärdiga för de här båda lagen vars styrkeförhållande sett till lagen på pappret också de är relativt jämbördiga. Lagen möttes så sent som i den senaste EM-kvalgruppen (där också Sverige fanns med) och då slutade båda matcherna oavgjort.

Senaste mötet ägde rum i oktober förra året i Rumänien och den matchen slutade 1-1. Senast lagen möttes i Norge blev resultatet 2-2.

Det är således, på förhand, jämt men Norge ses som relativt klara favoriter enligt oddssättarna då en hemmaseger ger ungefär dubbla insatsen. Men utgången är svårbedömd då det mesta kommer att handla om vilket lag som lyckas reagera bäst på torsdagens tunga nederlag.

Högst sannolikt vill båda lagen bara ut och köra utan några mer restriktiva taktiska direktiv. Att gå in för att slå vakt om minst ett kryss lär inte ens finnas i Lars Lagerbäcks tankar inför den här matchen. Den här faktorn bör kunna borga för en match där inget av lagen kommer att ha handbromsen i här.

Norge har fördelen av att slippa resa då man kan befinna sig på hemmaplan genom hela den här landslagssamlingen medan Rumänien kommer från en bortamatch på Island. Till Rumäniens fördel hör dock att deras match inte gick till förlängning och att man därför kan komma att vara något piggare och i mindre behov av rotation.

Norge såg ovanligt ihåliga ut i sitt försvarsspel mot Serbien och i båda lagen finns det ganska gott offensiv spetskvalitet. Sammantaget finns det anledning att tro på en relativt öppen matchbild med utrymme för att det kommer att göras ett par mål i den här matchen.
Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få 100% bonus upp till 100kr!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 2.13
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, söndag 11 oktober 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: