1 augusti 2019 Mjällby Norrby Speltips

Speltips Norrby – Trelleborg 16/8: Lagom är bäst

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Efter 12 spelade omgångar har både Norrby och Trelleborg samlat ihop 15 poäng samt en målskillnad som är så gott som identiskt. Allt talar för att det här kommer bli jämt och sannolikt också målsnålt.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Bethard. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Om det är någonting man kan säga om Norrby och Trelleborg så här långt så är det att de har varit habila. Aldrig jättebra, aldrig jättedåliga men för det mesta stabila och målsnåla i båda riktningar.

Efter 12 spelade matcher står de båda på 15 poäng, vilket ger att man befinner sig i ett mittenskikt av tabellen. Norrby har en målskillnad på 14-14 och Trelleborg har en målskillnad på 13-14.

Vi har alltså att göra med två jämnbra lag som båda har presterat på en jämnhög nivå över hela säsongen. Formmässigt är det inte heller mycket som skiljer sig. Lagom är helt enkelt bäst om man frågar de här båda mittenlagen.

Mak Linds Norrby kommer från två raka kryss mot Dalkurd (2-2) och senast mot Brage (1-1). Generellt är man ett ganska defensivt inriktat lag som kan variera sitt sätt att spela utefter motståndaren samtidigt det finns individuellt kvalitet, inte minst i Abdelrahman Saidi som totalt stått för hela fem assist.

Kristian Haynes TFF besegrade Västerås med 1-0 i onsdags, vilket var en välbehövlig vinst efter två förluster och ett kryss på de tre tidigare matcherna.

Löjligt jämna förutsättningar

Rent statistiskt är det väldigt lite som skiljer de här båda lagen åt och ser man till lagen på pappret samt förväntningarna inför säsongen så är det ingen skräll att de huserar i mitten av tabellen.

Norrby lyckades vinna med 4-0 i förra årets möte på Borås Arena och med tanke på konstgräset får man nog ses som knappa favoriter i det här mötet. Trelleborg är framförallt starka hemma och har förlorat sina tre senaste bortamatcher.

Men TFF:s insats senast mot Västerås var ett av lagets bättre den här säsongen. Rutinerade Fredrik Liverstam var tillbaka i mittlåset och hans ledarskap är viktigt för det här laget.

Att Norrby släpper in få mål är ingen tillfällighet. De är svårspelade och svåra att få hål på har så varit under en längre tid än bara den här säsongen. Av allt att döma kommer det att bli små marginaler som avgör den här matchen.

Underlaget gör Norrby till ytterst knappa favoriter, men TFF såg väldigt solida ut senast och är fysiskt starka. Förutsättningarna är så jämna som de kan bli och mycket pekar mot att det kommer att bli en målsnål historia.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.81
Bolag: Unibet
Spelstopp: 17.30, söndag 16 augusti
TV: 
Stream: