25 november 2016 Barnsley Nottingham Forest

Speltips Nottingham – Derby 23/10: Rooney i fokus

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

En avskyvärt usel start för både Nottingham Forest och Derby County gör att lagen har press på sina axlar inför fredagen den 23 oktober 2020 i Championship.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det brukar heta att den engelska andraligan Championship är ett maraton, och att de 46 omgångar som ska spelas under säsongen ställer enorma krav på lagen. Det är faktiskt ett uttryck som stämmer väldigt bra överens på hur verkligheten ser ut.

Det är verkligen inte enkelt för lagen som försöker nå Premier League att hitta en jämn och hög nivå rakt igenom hela säsongen. Det gör att vi ofta får se ett eller ett par lag tappa kraften under våren, när spelschemat blir ännu tätare, och där falla igenom när det gäller som mest.

Men det är också liknande i botten. Om man ramlar långt ner till en början, får svårt att få upp energin och radar upp dåliga resultat är det inte enkelt att vända på trenden. Å andra sidan finns det mycket tid och många matcher kvar att försöka göra det.

Två lag som ser ut att husera i den nedre regionen i år är Nottingham Forest och Derby County, två lag med stark förankring i historien, men som inte riktigt har fått saker och ting att stämma här.

Derby County har som bekant Wayne Rooney som en av sina nyckelpersoner, både på och utanför planen. Det är han som ska leda laget in i framtiden, men så här långt har det verkligen inte slagit väl ut.

Derby County har nu två raka förluster, och har gjort noll mål framåt i tre av sina fyra senaste matcher. Det ser inte alldeles för dåligt ut i defensiven, men ack så oinspirerat det är i offensiven. Det här är ett lag helt ur offensivt slag.

Formsvagt i båda läger

Nottingham Forest har inte heller varit något sprudlande lag så här långt, men efter fyra raka förluster inledningsvis har man nu en vinst och ett kryss på slutet. Det har kommit mot lag som hör till mittens rike och kanske kan det innebära att man nu är på väg att vända på den svaga starten.

Att få möta ett formsvagt Derby County på hemmaplan kan vara perfekt för deras del, eftersom det trots allt ger chansen att ta tre poäng på ett lite enklare vis än om det hade varit möte med Reading, Bristol City eller AFC Bournemouth som väntade. Bara för att nämna några exempel.

Det återstår att se om Wayne Rooney är mannen som kan vända det här för Derby County. Förra säsongen slutade mötena 1-0 till Forest, och 1-1 när Derby County stod som hemmalag. Inte heller det talar för bortalaget här.

Under 2,5 mål spelas till 1,66 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,66
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, fredag 23 oktober 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: