27 mars 2018 Spanien Argentina Speltips

Speltips Schweiz – Spanien 14/11: Sista chansen

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Schweiz måste plocka en vinst mot Spanien för att inte drömmen om att stanna kvar i A-divisionen ska dö i UEFA Nations League den 14 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Efter att fyra omgångar nu har spelats i det här UEFA Nations League-gruppspelet kan vi konstatera att det börjar sätta sig och att det redan nu finns en del slutsatser som vi kan dra bara utifrån hur tabellen ser ut.

Spanien – 7 poäng
Tyskland – 6 poäng
Ukraina – 6 poäng
Schweiz – 2 poäng

Som du säkert noterar för egen del är det här ett utsatt läge för Schweiz, som tagit två kryss på fyra omgångar och redan nu halkat efter ganska ordentligt. Att man föll mot Ukraina blev inte riktigt bra, med tanke på att det nu sätter laget i en svår situation inför fortsättningen.

Nu behöver man ta poäng – och mycket möjligt tre sådana – hemma mot Schweiz för att det inte ska vara kört redan efter fem spelade matcher. Då kommer man istället behöva rikta in sig på att spela i B-divisionen nästa säsong. Och det är som bekant deppigt.

Men i mina ögon är Schweiz inte ett landslag som ska anses ha höjden för att stå emot lag som Spanien och Tyskland, även om man inte heller ska behöva få stryk av Ukraina. I sina bästa stunder kan man ställa till det mot alla – som att man har två raka kryss mot Tyskland – men över tid räcker man inte till. Tror jag.

Ingen målfest

Spanien håller på att bygga om sitt landslag och det är plötsligt inte ett lag som helt består av spelare från de två största spanska giganterna. Nu är det snarare en startelva med spelare från hela Europa och hela La Liga. På ett sätt gör det också det spanska landslaget mer intressant.

Men samtidigt är det uppenbart att Luis Enrique är mitt inne i en generationsväxling och den typen av saker kommer att få ta tid. Mot Ukraina senast kom man inte upp i standard – och då föll laget faktiskt med uddamålet. Det är den typen av förluster som annars är extremt sällsynta när det kommer till Spaniens landslag.

Schweiz lär gå in i det här mötet med ett par kilo desperation. Det vore lite konstigt annars. Men det viktiga när man möter Spanien är alltid att inte släppa till någonting i onödan.

Under 2,75 mål (asian) spelas till 1,64 gånger smeten hos 888sport. Det känns som att vi återigen får se en lite mer försiktig tillställning, i stora stycken kontrollerad av Spanien.

Jämför odds: