Turkiet

Speltips Serbien – Turkiet 6/9: Notoriskt målsnåla

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det lär vara två revanschsugna lag som ställs mot varandra då Serbien tar emot Turkiet på söndagskvällen. Ser man till Turkiets starka defensiv och notoriska målsnålhet är sannolikhet stor att även den här matchen kommer bli det.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Serbien har trots alla sina klasspelare fortsatt svårt att få ihop bitarna när det kommer till landslagsfotbollen. 68-årige Ljubisa Tumbakovic leder laget sedan ett drygt år tillbaka men än så länge har inte heller han lyckats få det här laget att lyfta.

I EM-kvalgruppen slutade man trea efter Portugal och Ukraina och antalet framgångar de senaste decennierna är lätträknade. Torsdagens drabbning där man föll med 3-1 borta mot Ryssland var inte heller det något steg i rätt riktning.

Ett, eller till och med flera, steg i rätt riktning har dock Turkiet tagit de senaste åren. I EM-kvalgruppen hotade man de regerande världsmästarna Frankrike i kampen om förstaplatsen hela vägen in i mål. Man slutade dock tvåa, endast två poäng bakom Frankrike. Mest imponerande var nog det faktum att man endast släppte in tre mål på gruppspelets tio matcher.

Att det här turkiska landslaget är välorganiserat och trygga in defensiv är med tanke på ovan statistik något av ett understatement. Men i torsdags blev det något oväntat förlust med 1-0 då man tog emot Ungern och med tanke på att det motståndet är det på pappret svagaste i den här gruppen lär det behövas en uppryckning mot Serbien.

Turkiets solida defensiv

Senol Gunes har lett det här turkiska landslaget sedan början av 2019 och sedan dess har man varit ruggigt stabila. Innan Ungern-matchen hade man endast en förlust, två kryss och 9 segrar på de senaste 12 matcherna. Därtill hade man endast släppt in 4 mål totalt på dessa matcher. Nämnas bör också att man då mött Frankrike två gånger där man vunnit hemma och spelat oavgjort på bortaplan.

De fina resultaten är inte heller ologiska om man ser till truppen som har en fin åldersstruktur med många spelare runt 25 år med uppåtgående utvecklingskurvor och som sannolikt kommer bli ännu bättre. På så vis ser både nuet och framtiden ljus ut för Turkiets landslag.

Det man än så länge saknar är den offensiva spetsen och den självklare målskytten. Mot lag som backar hem har man haft svårare vilket visade sig mot Ungern senast. 35-åringen Burak Yilmaz spelade hela matchen som nia i ett 4-2-3-1 men varken han eller någon annan lyckades spräcka den ungerska nollan.

Serbien saknar den stabilitet och organisatoriska grundtrygghet som Turkiet besitter. EM-kvalet blev ytterligare en besvikelse och insatsen mot Ryssland blev ingen skjuts i rätt riktning.

Ser man till de här båda nationernas prestationer det senaste året är det lite märkligt att Serbien är favoriter enligt oddssättarna. Man har förstås ett väldigt bra lag på pappret samt hemmaplansfördel men i övrigt pekar resultaten mot att Turkiet är det bättre laget.

Det har blivit under 2.5 mål i 8 av Turkiets 10 senaste matcher och sannolikheten att även det här mötet kommer bli målsnålt måste bedömas som goda. Med tanke på Turkiets notoriska målsnålhet är det också en bra utdelning på spelet Under 2.5 mål.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300kr Free Bet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.79
Bolag: Casumo
Spelstopp: 20:45, söndag 6 september 2020
TV: 
Stream: