Speltips Aston Villa Manchester United 9 juli 2020

Speltips Sevilla – Manchester United 16/8: Fördel Sevilla

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

I den första Europa League-semifinalen är det två formstarka lag som drabbar samman. Manchester United har flugit fram sedan omstarten och Sevilla är obesegrade sedan februari. Ser man till de fem senaste matcherna ligger spelvärdet helt klart på en Sevilla-seger.

  Rygga vårt speltips hos Bethard!
Annons. Nya kunder hos Bethard. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Ole Gunnar Solskjaer har slagit alla belackare på fingrarna under avslutningen av den här märkliga säsongen. Man skulle vilja veta vad laget gjorde under uppehållet för att komma tillbaka och vara bättre än på många år.

Visserligen var det en gryende form man såg redan i början av det här året och faktum är att man bara har förlorat en match utav de 24 senaste. De två senaste matcherna har gällt Europa League, där man i åttondelsfinalen besegrade österrikiska LASK och i kvartsfinalen mot FC Köpenhamn lyckades man till slut vinna med 1-0 efter ett förlängningsdrama.

Om Manchester United har övertygat under sommaren så är Sevillas form, om möjligt, än bättre. De har vunnit sju av sina åtta senaste matcher och har inte förlorat på 19 raka matcher. Därtill har man inte släppt in ett enda mål på de fem senaste matcherna.

I åttondelsfinalen av Europa League besegrade man Roma med 2-0 och i kvartsfinalen som spelades i tisdags slog man Wolverhampton med 1-0.

Går det ens att göra mål på Sevilla?

Manchester United hålls som knappa favoriter i det här mötet men frågan är om det egentligen inte borde vara tvärtom. Båda lagen kommer förstås till det här mötet, som äger rum i Köln, med ett självförtroende som är på topp. De har båda varit ruggigt svårslagna under en lång tid, men om man ser till den allra senaste tidens matcher så är nog Sevilla det lag som har imponerat allra mest.

Julen Lopeteguis mannar har alltså inte släppt in ett enda mål på de fem senaste matcherna och endast ett på de åtta senaste. I kvartsfinalen, mot en så pass kompetent motståndare som Wolverhampton, var man det klart bättre laget.

Man United har inte imponerat på samma sätt om man ser till de fem senaste matcherna. Man avslutade ligaspelet med en 2-0-seger mot ett formsvagt Leicester, men dessförinnan hade man förlorat mot Chelsea i FA-cupen samt kryssat mot West Ham. I senaste matchen mot FC Köpenhamn vann man efter straffmål under förlängning och spelmässigt övertygade man inte.

Känslan är att det knappt går att göra mål på Sevilla just nu och vetskapen om den tryggheten kan bära hela vägen i den här turneringen. I den här semifinalen håller jag spanjorerna som det, för dagen, bättre laget och spelet blir således att de kommer att vinna med insatsen tillbaka vid oavgjort.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Sevilla 0 (asian handicap)
Odds: 2.09
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21.00, söndag 16 augusti
TV: 
Stream: