Speltips Djurgården Kalmar 28 juni 2020

Speltips Sollentuna – Djurgården 19/11: Svenska Cupen

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Svenska Cupens kvalomgång fortsätter när Sollentuna FK ska försöka rubba allsvenska Djurgården torsdagen den 19 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Gäller nya kunder hos Betsson.

En cupmatch, eller snarare en kvalmatch till cupens gruppspel, i slutet av november månad när mörkret redan har börjat omfamna Stockholmsområdet. Ja, det låter kanske inte som det allra sexigaste man kan tänka sig.

Som om det inte vore nog med det ska det dessutom spelas match inför tomma läktare, som vi gjort oss vana vid den här säsongen. Deppigt värre.

Men med det sagt är torsdagens möte mellan Sollentuna FK och Djurgården väldigt viktigt. Det gäller främst gästande Djurgården, som inte har råd att slarva bort den här möjligheten att få spela gruppspelet i Svenska Cupen. Det har blivit ett succéartat upplägg med en slags försäsongsturnering inför Allsvenskan, samtidigt som man får spela tunga, viktiga matcher redan innan seriepremiären. Det ger bra förberedelser.

Men det är också en titel som man ska slåss om och det är ett lag som Djurgården alltid sugna på att göra. Nu gäller det att försöka motivera spelarna inför den här matchen. Men då man inte har jättemycket att spela för i Allsvenskan, förutom den Europaplats man nu söker igen, kommer man att kunna mönstra ett starkt lag här. Men ska det behövas?

Sollentuna FK spelar till vardags i Division Ett Norra, eller Norrettan, där man blandar och ger den här säsongen. Det man ska ha med sig är också att man spelar på Sollentunavallen, där det är en vacker gräsplan som gäller. Inte en fördel för konstgräslaget Djurgården alltså.

Djurgården bör städa av detta

Som alltid för mindre lag som får spela mot allsvenska lag är det en stor stund för många av spelarna och med tanke på att det dessutom är ett lag från 08-området kan vi bara anta att det finns flertalet spelare som har en relation till Djurgården. På gott och ont.

Motivation kommer med andra ord inte att vara ett problem i Sollentuna FK, medan Djurgården rimligen borde kunna få igång sina spelare, även om det kan vara svårt att på ett individuellt plan redan nu se fördelarna med att ta sitt lag till gruppspelet i Svenska Cupen.

Det man ska ha med sig är också att PK Bråtveit och Fredrik Ulvestad, bland andra, saknas i bortalaget. Dessa är på landslagsuppdrag med Norge. Till spel kommer troligen inte heller Jesper Nyholm, och det är som alltid frågetecken kring Erik Berg. Det är sällan man vill riskera mittbacken och med tre matcher kvar i Allsvenskan kanske fokus ligger där för hans del.

Här tror jag ändå att Sollentuna FK, som kommer brinna för den här matchen på en helt annan nivå, kommer att streta emot helt okej.

Under 3,5 mål spelas till 1,95 gånger smeten hos Betsson.

Jämför odds: