9 september 2018 Liechtenstein Gibraltar Speltips

Speltips Trabzonspor – Alanyaspor 29/7: Turkisk cupfinal

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är dags för final i turkiska cupen och på ena sidan står rutinerade Trabzonspor, som nu möter uppstickaren Alanyaspor onsdagen den 29 juli 2020.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Hade ni koll på att den turkiska fotbollssäsongen inte är över än? Nej, det kan jag tänka mig att ett par av er faktiskt hade missat. Men på bästa sändningstid den här onsdagskvällen ska vi få njuta av en turkisk cupfinal ännu en gång på svensk tv.

På ena sidan har vi Alanyaspor, ett lag som inte har för vana att gå långt i cupen, men som kommer till matchen med en ohyggligt bra form efter att ha dominerat stort i ligaspelet på slutet. För ett par dagar sedan spelade man den 34:e omgången och då vann man med 3-2 borta mot Konyaspor. Det innebär att Alanyaspor nu står på totalt fem raka vinster.

Sedan omstarten har laget bara förlorat en match, och det gjorde Alanyaspor i den första matchen. Därefter har man radat upp vinster och ett par kryss. Ett av dessa kryss kom just mot Trabzonspor.

Trabzonspor är och förblir en maktfaktor inom turkisk fotboll, och gäller som favoriter inför den här finalen av just den anledningen. Men formen är inte alls så god som hos gästerna. Just nu har Trabzonspor faktiskt bara en vinst på sina fyra senaste.

Målspel i finalen

Det finns massvis med saker som man bör ha med sig inför matchen och som ger lite kontext till den här drabbningen, som för många säkert hade hamnat lite i skymundan om det inte vore för att den faktiskt sänds på svensk tv. En intressant sak är exempelvis att Alanyaspor aldrig har vunnit en titel i Turkiet. Då räknar vi cup- och ligatitlar på högsta nivå. Där har Alanyaspor inte kunnat räcka till någon gång i sin historia, samtidigt som man möter ett lag som verkligen har rutin från att vinna titlar.

Trabzonspor har till exempel vunnit den turkiska cupen hela åtta gånger, och siktar nu på sin nionde vinst i tävlingen. Till sin hjälp kommer man bland annat att ha anfallaren Alexander Sørloth, som vann skytteligan i den turkiska ligan under säsongen och som verkligen har hittat rätt i sin nya klubb.

Det ska sägas att Trabzonspor är ett riktigt offensivt lag och att man ofta spelar en fotboll som bjuder in till mål. Båda lagen har gjort mål i lagets 14 senaste matcher i Turkiska Super Lig, och det är väl egentligen siffror som talar för sig själv.

Här är det final och det framkallar desperation. Vi hoppas snarare på en öppen historia än en tillknäppt, tråkig final. Det är också det vi förväntar oss. Den öppna matchen, alltså.

Båda lagen göra mål spelas till 1,66 gånger krämen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål
Odds: 1,66
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:30, onsdag 29 juli
TV: 
Stream: