Speltips Trelleborg – AFC Eskilstuna 23/8: Pressat bortalag

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Trelleborg ser ut att vara på uppgång medan AFC Eskilstuna är fast förankrade i botten efter tre raka förluster. Trelleborg gjorde tre mål senast och har potential för att göra fler mål än vad man förmått hittills. En hel del talar för att det kommer göras minst ett par mål i den här matchen.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Trelleborg har fått spelet att stämma i de två senaste matcherna, vilket gjort att man snabbt klättrat uppåt i det jämna mittenskiktet av tabellen.

Innan segrarna i de två senaste matcherna stod man på två raka förluster och läget såg klart dystrare ut. Men det kan svänga snabbt i den här serien och inför omgång 14 är TFF uppe på sjätte plats.

Senast besegrade man Norrby borta med 3-1 och dessförinnan Västerås med 1-0 hemma på Vångavallen. Nu väntar så en match som man förväntas vinna då jumbon AFC Eskilstuna gästar.

Özkan Melkemichels gäng fick en riktigt tuff start på säsongen då man på grund av skador och sjukdomar knappt fick ihop ett lag att spela med. Därefter har man successivt fått tillbaka fler och fler spelare men resultatmässigt har man haft svårt att komma ikapp.

Totalt har man skrapat ihop åtta poäng på tretton matcher och ju mer pressat läget börjar bli desto svårare brukar det bli att få den medgång man så desperat behöver.

Trelleborg är på rätt väg

Det är ett mentalt tufft läge för AFC som kommer från tre tunga förluster till den här svåra bortamatchen på Vångavallen. I de två senaste matcherna har man varit nära men förlorat båda med 2-1, senast mot Akropolis och dessförinnan mot bottenkonkurrenten Ljungskile. I matchen innan dess blev man utspelade av Degerfors och föll med 5-0.

Trelleborg har inte riktigt fått offensiven att stämma tidigare under säsongen men senaste insatsen mot Norrby var helt klart ett steg i rätt riktning. Då Fatawu Safiu och Salif Camara Jönsson nätade i den 3-1-segern var det också rätt spelare som gjorde mål då TFF är i behov av att få fart på just dessa herrars målfabrikation.

I övrigt finns det också en hel del offensiv kvalitet i detta Trelleborg som borde innebära att man kommer börja skapa fler chanser och göra fler mål.

Mot ett AFC som har släppt in 9 mål på de 3 senaste matcherna ser läget väldigt gynnsamt ut vad gäller Trelleborgs chanser att fortsätta bättra på sin målskörd. Att TFF är starka hemma och att AFC-spelarna är vana vid konstgräs är ytterligare faktorer som talar till Kristian Haynes mannars fördel.

Men det finns egentligen inga givna segrar för något lag i den här serien och AFC har kvaliteter som gör att man borde kunna börja klättra i tabellen. Samuel Nnamani är en urstark anfallare som gjort 5 mål på 11 matcher så här långt och därutöver finns också en hel del rutin.

Sammantaget ger detta att jag tror att det kommer göras en del mål i den här matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 2.0
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 23 augusti
TV: 
Stream: