Speltips Ukraina – Schweiz 3/9: Andreas Ekberg dömer

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är svensk domare i UEFA Nations League-mötet mellan Ukraina och Schweiz, som spelas torsdagen den 3 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det här är kanske inte den allra hetaste matchen som kommer att spelas på den högsta A-nivån under höstens UEFA Nations League, men det är utan tvekan en match som betyder mycket för båda lagen som deltar.

Schweiz spelar borta mot Ukraina i ett möte som kan lägga grunden för resten av den här landslagshösten, inte minst sett till hur gruppen ser ut i övrigt. Förutom att spela mot Ukraina ska schweizarna alltså möta såväl Tyskland som Spanien. Det är minsann inga enkla matcher.

Så om det är någon match som lagen ska vinna – det här gäller väl egentligen både Ukraina och Schweiz – är det utan matcherna mot varandra. Det i sig bör göra det här till någonting alldeles extra.

UEFA Nations League spelas som bekant över sex omgångar, med fyra lag i varje grupp. De bästa lagen tar sig vidare till slutspelet, och lagen som hamnar i botten på gruppen ramlar ner ett hack i det seriesystem som används.

Just Schweiz och Ukraina är på högsta nivån, även känd som A-nivån, men det är ingen vidare vågad gissning att tänka sig att ett av lagen ramlar ner ett hack när vi summerar denna landslagshöst.

Schweiz är starkare

Det är inte alltid enkelt att bedöma landslagen, och inte har det blivit lättare att vi inte har fått se någon som helst landslagsfotboll i Europa på över tio månader. Det som blev ett naturligt uppehåll under vinter och vår har nu blivit ett extra långt sådant med tanke på corona.

Vad man däremot kan säga är att det här så sakteliga känns som två landslag som försöker vara lite på gång, och där det finns en ny generation spelare som lockar.

Schweiz har ett par offensiva pjäser som imponerar, och har tunga viktiga spelare som Granit Xhaka på mitten att luta sig mot. Som bekant tog man sig också till åttondelsfinal i VM 2018, och kunde också ta sig till Europamästerskapet efter ett stundtals lite knackigt kvalspel förra hösten.

Ukraina har under nye förbundskaptenen Andriy Shevchenko så sakteliga hittat rätt, och kommer faktiskt till UEFA Nations League med elva matcher utan förlust. Dessutom har man ingen förlust på nio hemmamatcher. Det är en helt annan stabilitet som gäller i laget numera.

Under 2,5 mål spelas till 1,70 gånger smeten hos Casumo. Det sprudlar inte om något av lagen, och vi tror att det kan bli en viss rädsla att förlora här.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,71
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, torsdag 3 september
TV: 
Stream: