Speltips Real Madrid Alavés 10 juli 2020

Speltips Valencia – Real Madrid 8/11: Favoriten håller

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Kanske behövdes det ett El Clasico för att Real Madrid skulle vakna. Då krisande Valencia står för motståndet talar i alla fall det mesta för de regerande mästarna.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Inför säsongen tappade Javi Gracia ett flertal av sina viktigaste spelare och nyligen blev han även av med den kraftfulle mittfältaren Geoffrey Kondogbia som såldes till Atletico Madrid.

Föga förvånande har även resultaten blivit allt sämre. Senast lyckades man knipa ett kryss då man spelade 2-2 hemma mot Getafe men det är också Valencias enda poäng på de fyra senaste matcherna. Totalt står man på 8 poäng efter 8 spelade matcher och det mesta talar för att man kommer få svårt att undvika en bottenstrid den här säsongen.

En viss krisstämpel var det även på Real Madrid inför mötet mot Barcelona för två veckor sedan och det är inte otänkbart att segern där kan ha varit någon slags vändpunkt.

Vikten av att vinna ett El Clasico kan hursomhelst inte underskattas. Visserligen hade man problem i den efterföljande matchen mot Borussia Mönchengladbach där man spelade 2-2, men i och med 3-2-segern mot Inter i veckan ser läget i Champions League ljust ut.

I senaste ligamatchen besegrade man Huesca med 4-1 hemma och totalt står man på 16 poäng efter 7 spelade matcher.

Bortalaget får sannolikt klara sig utan Ödegaard, Nacho, Carvajal och Odriozola medan Valencia har Correia avstängd efter utvisning senast.

Valencia får det tufft

Att även ett lag som Real Madrid svajar lite under inledning av en säsong hör inte på något vis till ovanligheterna. Efter ett par plumpar i protokollet är det mycket som talar för att man är på väg att växla upp.Eden Hazard är tillbaka i laget, vilket kan ge den X-faktor som man delvis saknat inledningsvis.

I mötet mot Barcelona var man inte, på något tydligt sätt, det bättre laget men man vann och någonstans var det inte heller en slump.

I de två senaste matcherna har offensiven sett allt vassare ut och man har totalt gjort 7 mål på dessa 2 matcher. Mycket pekar mot att Real Madrid är på väg åt rätt håll.

Nu ställs man mot ett allt svagare Valencia, som man senast i juni besegrade med 3-0, och som sedan dess dränerats på mycket kvalitet.

Valencia svarade visserligen för en fin insats då man besegrade Real Sociedad i den fjärde omgången, men sedan dess har det gått allt tyngre. Man har dock inte varit chanslösa i de efterföljande förlusterna mot Betis, Villareal och Elche.

Chanslösa är man förstås inte här heller men jag har svårt att se att man ska lyckas mobilisera den kraft som krävs för att rå på Real Madrid. Spelet blir således att bortalaget vinner med mer än ett mål med pengarna tillbaka vid en uddamålsvinst för de regerande mästarna.

Jämför odds: