23 juli 2019 J-Södra Västerås Speltips

Speltips Västerås – Umeå 16/8: Jämnt bottenmöte

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Ett rustande Västerås tar emot nykomlingen Umeå i ett bottenmöte som känns ovisst på förhand. Västerås anses vara orimligt stora favoriter. Här finner vi ett klart spelvärde i att Västerås inte kommer lyckas vinna

  Rygga vårt speltips hos Comeon!
Annons. Nya kunder hos Bethard. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Thomas Askebrand har inte fått någon flygande start som tränare för ett Västerås med högre potential än det man hittills presterat. Att det, trots rådande tider, finns vissa resurser i klubben visade man då inte mindre än tre nyförvärv presenterades i torsdags.

Visserligen rör det sig om tre unga, lovande spelare vid namn Gustav Rydberg, Justin Salmon och Moonga Simba som alla kommer från lägre divisioner än Superettan men som ändå stärker bredden och valmöjligheterna för tränare Askebrand.

Västerås har så här långt skrapat ihop 12 poäng på 12 matcher, vilket ger en 12:e plats i tabellen inför omgång 13. Efter fyra raka förluster lyckades man vinna mot Brage i näst-senaste omgången, men senast blev det återigen förlust i bortamötet mot Trelleborg.

Nykomlingen Umeå hade tre raka förluster inför hemmamötet (på deras högljutt kritiserade plastmatta) mot Örgryte i torsdags och det såg länge ut att bli en fjärde raka torsk. Men ett 0-2-underläge vändes till 2-2 efter mål i matchminut 82 samt 90 och förutom att det gav en poäng så lär det varit en moraliskt viktig upphämtning att ha med sig till det här viktiga bottenmötet.

En svårslagen nykomling

Västerås är en poäng före Umeå och båda är för tillfället rejält indragna i bottenstriden i den, som så ofta, jämna Superettan-tabellen. De förstnämnda är sannolikt mest missnöjda med den rådande situationen beaktat förväntningarna på lagen inför säsongen.

Nu har Västerås, som sagt, förstärkt laget med tre nya spelare och det återstår se i vilken grad det kan stärka dem. Sannolikt kommer effekten inte bli direkt men det höjer åtminstone konkurrenssituationen, vilket förstås inte lär skada.

Västerås är ganska stora favoriter i det här mötet enligt oddssättarna. En Umeå-seger står i cirka 4.25 gånger pengarna, vilket måste anses som väldigt högt med tanke på hur lite som skiljer de här lagen i både poängproduktion och prestation.

Amerikanen Brian Clarhauts Umeå är svårslagna och har varit med i alla matcher så här långt. Samtliga förluster utan en (premiären mot Sundsvall som slutade 3-1) har varit med uddamålet. Upphämtningen senast mot ÖIS gav sannolikt en extra boost och man lär sälja sig dyrt även i den här matchen.

Västerås är ett offensivt balanserat lag som har en tendens att släppa in för många enkla mål. Det tror jag att Umeå kan ta tillvara på här. Spelvärdet på bortalaget är högt och här väljer jag ett spel som ger vinst på både bortaseger och kryss där det senare nog borde vara det mest väntade resultatet.

Annons:
  Rygga spelet hos Comeon – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Umeå +0.5 (asian handicap)
Odds: 1.99
Bolag: Comeon
Spelstopp: 14.30, söndag 16 augusti
TV: 
Stream: