27 juli 2019 Jönköping Södra Degerfors Speltips

Speltips Akropolis – Degerfors 24/8: Toppmöte

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är kanske lite oväntat, men mötet mellan Akropolis och Degerfors i Superettan blir ett toppmöte den 24 augusti 2020.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det går inte att sätta sig ner i tv-soffan den här måndagskvällen utan att ha stora förväntningar på vad som komma skall. Det ska bland annat spelas ett toppmöte av mer oväntade proportioner när Akropolis tar sig an serieledande Degerfors på hemmaplan.

Akropolis är den minst sagt lilla kvartersklubben från huvudstaden som har fått alla bitar att falla på plats inför den här säsongen, och som har öppnat det här coronaåret på ett strålande sätt om vi bortser från saker och ting utanför planen. Där har Akropolis precis som många andra klubbar det lite tuffare.

Men om vi bara ser till prestationerna – och framförallt samkör dessa mot förväntningarna som fanns på Akropolis inför säsongen – kan man inte kalla det här året för någonting annat än en stor succé. Det är alltså inte bara en vanlig succé vi pratar om, utan här har vi en succé som har gett eko runt om i hela fotbollens Sverige.

Det fanns förhoppningar om att kunna säkra ett nytt kontrakt i Superettan för Akropolis, men efter 13 spelade matcher har man häng på toppstriden och har redan distanserat sig ordentligt från den värsta bottenstriden.

Akropolis står på totalt 22 poäng på 13 matcher, och har med det ett poängsnitt som ska räcka till en placering en bra bit in på den övre halvan. Nu har flera lag i toppen presterat på höga nivåer, så avståndet uppåt har vuxit sig ganska stort. Men en vinst för Akropolis mot Degerfors skulle göra att laget åter studsar till.

Det är bara två poäng upp till GIF Sundsvall på kvalplatsen, och en vinst mot Degerfors räcker alltså för att Akropolis ska ha en halv fot i Allsvenskan. Då minskar man också avståndet upp till serieledarna till totalt fem poäng.

Akropolis ställer till det

Degerfors har utan tvekan öppnat säsongen allra mest imponerande och med sina 30 poäng på 13 matcher har man redan trummat igång en poängskörd som kan bli svår att mäta sig med för många lag. Det är 30 poäng som man brukar säga räcker för nytt kontrakt, men nu ska den klassiska klubben såklart sikta högre än så.

Med nio vinster och 28 mål framåt är man det klart mest offensivt lagda laget, och skulle man vinna den här matchen är det hela fem poäng ner till andraplatsen och dessutom nio (!) poäng till kvalplatsen. Det skulle göra att Degerfors redan i det här läget, innan halva säsongen ens är spelad, sett till att genomföra ett ryck i toppen.

Så vad kan vi vänta oss av matchen i fråga? Jo, det är två formstarka, offensiva lag som gärna vinner sina matcher. Det är liksom utgångsläget i match efter match.

Båda lagen göra mål spelas till 1,80 gånger smeten hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål
Odds: 1,80
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 24 augusti
TV: 
Stream: