6 november 2019 Brage Kalmar Speltips

Speltips Brage – Dalkurd 24/8: Besvikelse

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

IK Brage hade ena foten i Allsvenskan, men harvar nu omkring i mitten av Superettan. Den 24 augusti 2020 möter laget Dalkurd FF.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Förväntningarna är stora inför måndagens matcher i Superettan, och inte minst mötet mellan IK Brage och Dalkurd FF kan bli viktigt för fortsättningen på den här säsongen som vi nu är mitt uppe i.

Det var verkligen en speciell vinter för det klassiska laget IK Brage från Borlänge, som sånär kunde säkra en allsvensk plats, men som hade otur flera gånger om i jakten på det allsvenska kontraktet.

Förra säsongen var man tillsammans med Varbergs BoIS och Mjällby AIF laget som allra tydligast cementerade en plats i toppstriden, men efter att ha avslutat säsongen med lite otur och stolpe ut föll man på målsnåret och fick ta kvalplatsen i stället.

Väl i kvalet hade IK Brage det märkbart tufft mot ett mer rutinerat, meriterat och tyngre Kalmar FF, som tog sig långa allsvenska rutin och bara körde över IK Brage när det faktiskt gällde som mest.

Därefter fick man i IK Brage en ny chans på Allsvenskan sedan Östersunds FK hotats med att åka ur, och förbundet pratade rent av i termer av att IK Brage hade fått den allsvenska platsen. Men till slut vände man på klacken från förbundshåll och tillåt ÖFK att spela allsvenskt ändå.

Då hade IK Brage nästan planerat för allsvenskt spel, så i sig var det en käftsmäll. Det är kanske just den käftsmällen som varit lite svårmanövrerad för laget, och därför har man den här säsongsinledningen inte riktigt gått att känna igen.

Med 18 poäng på 13 matcher har man ändå häng på toppen, och det är inte mer än sex poäng upp till kvalplatsen. En vinst hemma mot Dalkurd FF skulle göra att man åter knappar igen och tar sig upp till det som får betecknas som toppstriden.

Dalkurd är offensiva

Det som är spännande med Dalkurd FF är att man sin vana trogen släpper fram en hel del unga spelare, och just nu har man bland annat Filip Sjöberg från Helsingborgs IF och såklart Patriot Sejdiu, inlånad från Malmö FF, som två nya offensiva tillskott som kommit in och stärkt laget.

Men på det hela taget får man nog ändå säga att klubben inte riktigt presterat på den önskade nivån, och med det allsvenska året ganska färskt i minnet hade man större förväntningar på det här gänget.

Efter 13 spelade matcher är man tolva i tabellen och har tyvärr svårt att lämna den där bottenstriden helt bakom sig. En vinst här skulle därför vara på sin plats. På slutet har man gjort okej matcher, och bara förlorat en av sina fem senaste. Anledningen är att man hittat lite annan stabilitet, och faktiskt är farliga framåt med mål i fyra raka.

Över 2,5 mål spelas till 1,78 gånger smeten hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,78
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 24 augusti
TV: 
Stream: