Speltips Örgryte Halmstad 23 juni 2020

Speltips Dalkurd – Halmstad 15/8: Superettan

Halmstads BK har som mål att gå upp till Allsvenskan igen, och gäller nu som favorit i mötet med Dalkurd FF i Superettan den 15 augusti 2020.

Annons:

Det spelas tre matcher från Superettan under lördagen, och mötet mellan Dalkurd FF och Halmstads BK sticker såklart ut på förhand. Konstigt vore annars med tanke på att det här är två lag som de flesta känner igen från allsvenska sammanhang de senaste åren. Men nu är verkligheten en annan, det måste man ta och säga.

Det kommer att bli en tuff säsong i toppen av Superettan, och redan nu kan man se ett par lag som har dragit ifrån och skaffat sig en ordentlig kudde nedåt. Det är ett fenomen som är ganska tydligt i Superettan, och har så varit i ett par säsonger. Att ett eller ett par lag tidigt får en bra start, skjuter ifrån i toppen och sen försöker segla hem en allsvensk plats.

Just den här säsongen är känslan snarare att flera lag slåss där uppe i toppen och det innebär i slutändan att vi går mot en mycket jämn, spännande säsong. Det är väl egentligen det enda man önskar av fotboll i allmänhet.

Halmstads BK var det stora laget inför säsongen, och förväntningarna på den klassiska klubben är som vanligt stora. Det återstår att se om man kan infria dessa och leva upp till vad folk förväntar sig.

Men efter att ha snittat två poäng per match är laget nu uppe i 24 poäng, och fortsätter att göra det bra. Det gör att man ligger tvåa, och lär fortsätta ungefär på det spåret. Nu har man exempelvis färst insläppta mål av alla lag. Sju på tolv matcher är ett imponerande cv att luta sig mot inför fortsättningen.

Dalkurd är lite på gång

Efter en riktigt tung inledning på säsongen såg det ut som att Dalkurd FF skulle hamna i bottenskiktet och behöva kämpa febrilt för varje poäng, och i slutändan för att säkra nytt kontrakt. Men det ser lite bättre ut på slutet.

Just nu står laget på fem poäng på sina fyra senaste matcher, och även om det på intet sätt är extremt imponerande tyder det på att man sakta men säkert är på väg åt rätt riktning.

Senast var man nära att knipa poäng borta mot Jönköpings Södra, men vägde lite för lätt i slutändan. Det är därför vi tror att man ska kunna ställa till det en aning mot detta Halmstads BK.

Halmstads BK däremot vann senast mot Östers IF, och återgick därmed till vinnarspåret efter två raka kryss. På bortaplan är man inte lika starka som hemma, och nu är det dessutom konstgräs. Det är en faktor som vi behöver ha med i åtanke.

Under 2,5 mål spelas till 1,83 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,83
Bolag: Unibet
Spelstopp: 17:30, lördag 15 augusti
TV: 
Stream: