27 juli 2019 Jönköping Södra Degerfors Speltips

Speltips Degerfors – Öster 29/7: Toppmöte i Superettan

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är ingenting annat än ett toppmöte som väntar mellan Degerfors IF och Östers IF i Superettan onsdagen den 29 juli 2020. Vi rekar med odds.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Superettan har haft en stark inledning på säsongen, och det är många lag som tidigt har kopplat en form av grepp om att vara med i toppen. Skiftningarna i tabellen är många, men det är också en säsong som ser ut att skikta sig tidigt.

Med tanke på att det är ett så oerhört tätt spelschema gäller det att pricka formen tidigt, och för lagen som har gjort det har säsongsinledningen varit god. Det gör också att man nu har en plattform och ett fundament att stå på, både spel- och poängmässigt, inför fortsättningen på säsongen.

Ett sådant lag som imponerar är Degerfors IF, som redan förra säsongen visade prov på tendenser som vittnade om att man skulle kunna bli att räkna med. Nu har man tappat bland annat nyckelspelaren Nikola Ladan, men som det ser ut är man minst lika starka även utan honom. Han har det för övrigt tungt i GAIS just nu, ett lag som snarare ligger i bottenskiktet.

Hur som helst gick Degerfors IF upp som ny serieledare efter förra omgången, och detta trots att man alltså tappade poäng borta mot Örgryte IS. Tillsammans med lag som Halmstads BK och Jönköpings Södra tror vi att man slåss för uppflyttning här, men kom också ihåg att Östers IF finns med där som en liten outsider.

Ingen given målskytt

Östers IF smyger med i toppen och ligger just nu femma inför fortsättningen, men det är ett uppenbart problem i laget med målskyttet. Den offensive mittfältaren Petar Petrovic – en gång i tiden en stor favorit till Rikard Norling när han var tränare för Malmö FF – har gjort två mål och är därmed lagets bästa målskytt.

Victor Edvardsen är bästa målskytt med sina fyra mål i Degerfors IF, och då är han ändå en bra bit efter seriens mest målfarliga spelare. Det säger alltså en del om den uddlöshet som Östers IF dessvärre kan visa upp lite för ofta.

Just mål är därför någonting vi känner oss tveksamma till här, även om Östers IF gjort lite fler sådana på slutet. Mot topplag har man försökt täppa till, med blandade resultat. Det återstår att se vad man kan få till borta mot klassiska Degerfors IF.

Under 2,5 mål spelas till 1,76 gånger smeten hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,76
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, onsdag 29 juli
TV: 
Stream: