21 maj 2019 GAIS Västerås SK Speltips

Speltips GAIS – Örgryte 22/8: Göteborgsderby

031-derby mellan GAIS och Örgryte IS i Superettan väntar lördagen den 22 augusti 2020, och vi rekar med odds inför matchen.

Annons:

I inledningen på 2000-talet var det givet med massvis med olika derbyn på västkusten i den allsvenska fotbollen, men på senare år har vi fått vänja oss vid att det är lite andra lag som gör upp i Allsvenskan numera.

Det spelas visserligen någon form av derbymatcher mellan lag som BK Häcken, IF Elfsborg och IFK Göteborg, men vem saknar inte matcherna när Örgryte IS eller GAIS spelade mot IFK Göteborg? Det var verkligen tider.

Som det ser ut nu får vi dock vänta ett bra tag till på att Örgryte IS eller GAIS ska ta sig upp till den allsvenska fotbollen, även om det inför varje säsong finns goda förhoppningar om att det ske. Det är sannerligen ingen enkel sak att vara supporter till dessa båda lag.

Den fördel som finns är dock att vi år efter år får se derby mellan just Örgryte IS och GAIS i Superettan, två av de klart bästa klubbarna avseende supportrar som spelar ett hack ner i seriesystemet. Men båda läktarna hade garanterat mått bättre av att man tagit sig upp till Allsvenskan, och den boost som det innebär.

Märk väl att Örgryte IS och GAIS båda har Gamla Ullevi som hemmaarena, och att det i sig innebär att det inte blir någon hemmaplansfördel för GAIS här. Nu spelas matchen dessutom utan publik, någonting som ytterligare suddar ut den fördelen.

Örgryte IS är bättre

Om vi ser till inledningen på säsongen råder det inte heller någon tvekan om att det är Örgryte IS som är det klart bättre laget, och att man konstant gäller som favoriter mot GAIS sett över lite längre tid. Det är en klubb som gör fler rätt på och vid sidan om planen än vad GAIS har gjort sista säsongerna. Det kan man inte blunda för.

Örgryte IS har med en stark trend på slutet klättrat till åttondeplatsen, och har visst häng på topplaceringarna om man fortsätter så här.

Det går att jämföra med GAIS som ligger på plats 13, och som har tolv poäng inspelade, hela sex poäng färre än Örgryte IS. En derbyvinst skulle dock krympa det avståndet direkt.

0-0 slutade det senaste derbyt och inte sällan är det jämna matcher. Men vi tror snarare att Örgryte IS tar kommandot här och nu.

Örgryte IS vinner spelas till 2,25 gånger smeten hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Örgryte IS vinner
Odds: 2,25
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, lördag 22 augusti
TV: 
Stream: