Speltips Sundsvall Umeå 16 juni 2020

Speltips GIF Sundsvall – GAIS 15/8: Klasskillnad

GIF Sundsvall kan inte gälla som någonting annat än favoriter inför matchen hemma mot GAIS i Superettan den 15 augusti 2020.

Annons:

Förväntningarna på GAIS är stora inför varje säsong, men redan nu har vi tappat tron på att det här är ett lag som på allvar ska kunna göra någonting i toppen. Nu gäller man också som klara underdogs inför matchen borta mot GIF Sundsvall, som spelas lördagen den 15 augusti 2020.

GIF Sundsvall har trots allt fått en ganska bra start och vore det inte för oförmågan att vinna matcherna man är bättre i hade man haft klart fler poäng. Då ska ändå sägas att man har gjort näst flest mål med sina 23 pytsar på tolv omgångar. Å andra sidan är man med sina 16 insläppta det lag på övre halvan som läcker mest.

21 poäng på 12 omgångar är en bit under det magiska snittet på två poäng per match, och då flera andra lag gör det bra i toppen har man ändå sex poäng upp till serieledningen och tre poäng upp till direktplatsen.

Däremot ska sägas att Giffarna med sin enda förlust på tolv omgångar visat prov på en stabilitet som kan bära laget långt. Det är den typen av grundspel som behöver sitta för att man ska kunna ta sig hela vägen.

Nu är man fortsatt beroende av att anfallaren Pontus Engblom fortsätter att leverera. Det får man säga att han har gjort så här långt, så förhoppningarna på honom finns där hela tiden. Låt oss se om han kan fortsätta leverera nu när pressen är mer påtaglig och förväntningarna ändå finns där på honom från start.

GAIS är mer stabila

GIF Sundsvall är alltså laget som förlorat minst antal matcher hittills, och redan från start var man med i toppen av tabellen i Superettan. Det gör att vi tror att man kommer att fortsätta ungefär på samma väg, även om krysset senast mot Akropolis sved lite. Det är dock ett svårslaget lag, har det visat sig.

GAIS då? Jo, svårslaget är nog laget nu och med fyra raka kryss går det att argumentera för att man har hittat nån form av melodi. Tänk då på att man spelat mot tre topplag, bland annat Degerfors IF och Halmstads BK, och hållit nollan två gånger om.

Att man däremot gör lite för få mål framåt kommer att vara ett problem, och nu möter man ett GIF Sundsvall som gjort mål i fem raka matcher och som på hemmaplan alltid är målstarka. Det lär bli svårt att hålla emot.

GIF Sundsvall vinner spelas till 1,60 gånger smeten hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: GIF Sundsvall vinner
Odds: 1,60
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, lördag 15 augusti
TV: 
Stream: