Speltips Sundsvall Umeå 16 juni 2020

Speltips GIF Sundsvall – Ljungskile 7/8: Viktiga poäng

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

GIF Sundsvall är i stort behov av fortsatta trepoängare när man får besök av Ljungskile SK i Superettan fredagen den 7 augusti 2020.

Annons:

Om du har förväntningar på bra fotboll den här fredagskvällen är det nog enklast att ratta in kanalerna för Champions League-fotbollen senare på kvällen – men faktum är att det finns både underhållning och spelvärde att hämta ett hack ner i det svenska seriesystemet. Superettan åker sin vana trogen vidare med fredagsomgångar.

Det möte som i våra ögon sticker ut mest spelas på Norrporten Arena, eller NP3 Arena som den faktiskt heter numera, mellan GIF Sundsvall och Ljungskile SK. Två lag och två klubbar som på lite olika sätt är klassiska i den svenska fotbollsfamiljen, och som man gärna har kvar i elitfotbollen på ett eller annat sätt.

Men för hemmalaget Giffarna är det högre ambitioner än så, och tanken är att försöka ta sig tillbaka till den allsvenska fotbollen snarast möjligt. Det ser också ganska lovande ut så här långt, då man efter en tredjedel av säsongen ligger trea och har bra häng på topplagen.

Pontus Engblom har varit en av lagets mest framstående spelare hittills, och konstigt vore annars med den poäng- och målskörden som anfallaren har visat prov på. Om laget hittar en annan jämnhet kommer man med garanti vara en kandidat för uppflyttning hela vägen in i mål.

Ofta målsnålt mellan lagen

Ljungskile SK däremot har det tungt och ligger inför den är omgången allra sist i tabellen, men med sju poäng är det inte så att man redan nu kan ge upp säsongen. Det har varit lite stolpe ut, lite för få gjorda mål framåt och vips hamnar man i en bottenstrid som man allra helst undviker.

När hemmalaget kommer till matchen med Pontus Engblom, som står på nio gjorda mål själv, kan man jämföra det med gästernas bästa målskytt som har två gjorda mål hittills. Det säger sig själv att det inte räcker särskilt långt.

De sista gångerna som lagen har spelat mot varandra har det varit målsnålt, men det är alltså 2014 som vi hittar senast som lagen var i samma serie. Då slutade båda matcherna 0-0. Men det här var helt andra tider och går egentligen inte att dra några vidare växlar av nu.

GIF Sundsvall är ett bättre lag och det raka spelet på hemmalaget känns givet. Det går att spela till 1,86 gånger smeten hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: GIF Sundsvall vinner
Odds: 1,86
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, fredag 7 augusti
TV: 
Stream: