Speltips Örgryte Halmstad 23 juni 2020

Speltips Halmstad – Sundsvall 22/8: Toppmöte

Halmstads BK mot GIF Sundsvall hade mycket väl kunnat vara ett möte i Allsvenskan, men nu spelar båda lagen i Superettan den 22 augusti 2020.

Annons:

Inför den här säsongen rådde det från experternas håll ingen tvekan om att det borde bli Halmstads BK och GIF Sundsvall som slogs upp att ta sig längst upp i tabellen i Superettan. På många sätt har det visat sig vara en korrekt spaning.

Det är inte heller den allra mest svåra spaning att göra, med tanke på att både Halmstads BK och Giffarna befunnit sig på allsvensk mark så sent som för någon säsong sedan. Och dessutom är det klubbar som spelarmässigt ligger långt före flera konkurrenter i Superettan.

Men som bekant är Superettan ingen lätt serie, och den här säsongen är frågan om den inte är ännu krångligare med de intensiva förutsättningar som råder. Ingen publik ställer andra krav på lagen, och inte minst de lite tyngre lagen som just Halmstads BK och GIF Sundsvall bör kunna lida av att hemmaplansfördelen försvinner.

Men inför den här matchen får man säga att båda lagen har gjort det bra, och Halmstads BK står på 25 poäng och har därmed en andraplats i tabellen. Det går att jämföra med GIF Sundsvall som har en poäng mindre, och därmed ligger trea i Superettan.

Som det ser ut nu kommer det här vara två av lagen som slåss om direktplatser hela vägen in i mål, och för både Giffarna och Halmstads BK gäller kvalplatsen till Allsvenskan som en livlina. Det är minimikravet med den här säsongen för båda lagen.

Tät historia

Halmstads BK hade länge en bra form, men har på slutet haft en oförmåga att vinna sina matcher som blivit lite på täta. Det har gjort att man snabbt tappat många onödiga poäng. Tre av de fyra senaste matcherna har nämligen slutat med ett kryss.

Liknande problem har funnits i GIF Sundsvall under säsongen, men nu har man två vinster på sina tre senaste matcher. Det som hela tiden imponerar med spelet är förmågan att göra mål, och inte minst Pontus Engblom har varit vass med sin digra målskörd hittills. Nu får man även in Jamie Hopcutt i laget, även om vi inte tror att han gör några minuter redan här? Det återstår att se.

Det finns bra offensiv kraft i båda läger, och vi tror att man försöker vinna den här matchen från båda håll.

Över 2,5 mål spelas till 1,95 gånger smeten hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,95
Bolag: Casumo
Spelstopp: 17:30, lördag 22 augusti
TV: 
Stream: