Speltips Sundsvall Umeå 16 juni 2020

Speltips J Södra – Sundsvall 29/7: Toppmatch i Superettan

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Superettan bjuder på många fina matcher den här omgången, och mötet på Stadsparksvallen mellan Jönköpings Södra och GIF Sundsvall sticker ut den 29 juli 2020.

  Rygga vårt speltips hos Bethard!
Annons. Nya kunder hos Bethard. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är roliga tider för den som älskar svensk fotboll, med massvis av matcherna i Allsvenskan och precis lika många i Superettan. Nu håller man inte fullt så vansinnigt tempo i Superettan eftersom det inte kommer att finnas landslagsuppehåll i höst för deras del, men det är ändå ett intensivt matchande så här inledningsvis.

Det har satt sina spår på tabellen, och ett par lag har varit klart bättre på att hantera det. Jönköpings Södra hade lite tungt inledningsvis, men har vuxit in i säsongen och ser riktigt starka ut nu på slutet.

Senast vann man med klara 2-0 hemma mot topplaget IK Brage i en match där nyförvärvet, eller rättare sagt lånet från Malmö FF, Pavle Vagic fick ett märkligt rött kort. Det gör att han nu är avstängd inför den här matchen. Mittbacken är en av tre spelare där bak, men bör kunna ersättas okej. Även om det påverkar lagets förmåga att hålla tätt något.

GIF Sundsvall går också starkt och har så gjort från början. Inför den här omgången ligger man dock bara trea, efter att man tappat poäng i två raka matcher. Nu litar vi blint på att norrlänningarna gör sitt för att faktiskt ta tre viktiga poäng.

En intensiv drabbning

Det här är trots allt lag som har stött på varandra en hel del de sista säsongerna, och som trots att det kanske inte alltid varit klang och jubel ändå spelat i Allsvenskan en hel del på sistone. 2016 och 2017 fanns båda lagen med i det allsvenska finrummet, och då spelade man mot varandra vid fyra tillfällen inom loppet av ett år. GIF Sundsvall vann en match på hemmaplan, men i övrigt var det oavgjort som gällde mellan två redan då väldigt jämna lag.

Det ska dock sägas att GIF Sundsvall sin vana trogen haft svårt på bortaplan mot J Södra, lite beroende på att det är gräs som man spelar på. Det här är ett utpräglat konstgräslag och det sätter sina käppar i hjulet mot vissa lag på bortaplan.

Det återstår att se hur man kan hantera det här inför onsdagens möte, men viktigt att komma ihåg är att Giffarna haft en fin offensiv hittills och att en viss Pontus Engblom gjort stor succé med sina åtta gjorda mål. Med det är han sylvasst den bästa målskytten i laget, och förväntningarna är stora på hans axlar inför den här matchen också.

J Södra tog en tung vinst senast och hoppas nu kunna göra samma sak igen, men det tror vi kan bli ganska tufft.

Båda lagen göra mål spelas till 1,76 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål
Odds: 1,76
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, onsdag 29 juli
TV: 
Stream: