J-Södra Östersund 15 augusti 2016

Speltips Jönköpings Södra – Västerås 23/8: Defensiva brister

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Topptippade J-Södra tar emot Västerås på Stadsparksvallen i ett möte mellan två lag som inte riktigt har infriat förväntningarna så här långt. Framförallt har både lagen en del brister i defensiven vilket borgar för att det kommer göras en del mål i den här matchen.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Andreas Brännströms J-Södra tippades, bland annat av mediekåren, att bli ett av de två lagen som direktkvalificerar sig för Allsvenskan den här säsongen. Än så länge har man dock inte presterat på en nivå som vittnar om att man är redo att ta steget upp.

Inför mötet mot Örgryte senast kom man dock med en fin svit på tre raka segrar och fem vinster och ett kryss på de sex senaste matcherna. Den segersviten var man dock aldrig ens nära att hålla intakt då ÖIS bjöds på stora ytor i den första halvleken, vilket gav en 2-0-ledning i paus som skulle stå sig matchen igenom.

Nu väntar ett Västerås som är sju poäng bakom J-Södra på en elfte plats efter 13 spelade omgångar. Thomas Askebrands mannar har blandat och gett en del så här långt men, till skillnad från J-Södra, kommer man från en 2-0-seger då Umeå stod för motståndet.

Segern i söndags var väldigt viktig då den innebar att man gjorde ett litet ryck ifrån Umeå och den absoluta bottenstriden.

Offensivt balanserade lag

Västerås har vunnit 2 av sina 3 senaste matcher då man, förutom segern mot Umeå, också förlorat med 1-0 mot Trelleborg samt vunnit med 2-1 mot Brage. Dessförinnan stod man dock på 4 raka förluster och totalt sett har man inte infriat de förväntningarna som fanns om att kunna blanda sig i toppstriden.

Tittar man på tabellen är J-Södra med i racet om topplaceringarna men känslan är att man, prestationsmässigt, är en bit efter lag som Degerfors, Halmstad och Sundsvall. I inbördes möten mot dessa lag har J-Södra bara tagit 1 poäng och i de senaste matcherna har man vunnit med uddamålet mot Norrby, Umeå och Dalkurd – men utan att imponera spelmässigt.

J-Södras målskillnad på 20-18 vittnar också den om att man har en del att jobba på, inte minst vad gäller defensiven. Detsamma gäller Västerås som har släppt in 19 mål på 13 matcher och som oftast är betydligt mer offensivt balanserade under tränare Askebrand än vad som var fallet förra säsongen då man levde mer på en trygg defensiv.

J-Södra får tillbaka viktige lagkaptenen och trotjänaren Fredrik Fendrich som var avstängd senast och man lär vara revanschsugna efter den svaga insatsen mot ÖIS. Hemmalaget bör ses som favoriter då man har det bättre laget på pappret samt fördelen av spela på riktigt gräs. Men skillnaden mellan lagen är små i den här serien och J-Södra har inte visat upp något spel som gör dem till givna favoriter i någon match.

Båda lagen är normalt sett offensivt balanserade men med en del brister i defensiven och det lär borga för att det kommer bli en del mål i den här matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1,93
Bolag: Unibet
Spelstopp: 14:30, söndag 23 augusti
TV: 
Stream: