26 maj 2018 Örgryte Brage speltips Superettan

Speltips Norrby – Örgryte 31/8: Tight mittenmöte

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Måndagskvällen bjuder på ett mittenmöte i Superettan och det kan vara mer spännande än det låter. Örgryte ser allt stabilare ut och har hållit nollan i de två senaste matcherna. En hel talar för att det här kommer bli en jämn och tät match.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Engelsmannen Keith Millen är ny tränare för Örgryte den här säsongen och efter att ha blandat och gett en del under inledningen av säsongen så har man blivit mer stabila på sistone. Man är obesegrade i de sju senaste matcherna av vilka man har vunnit tre och kryssat fyra och i de två senaste matcherna har man hållit nollan.

I lördags spelade man Göteborgsderby mot GAIS i en match som slutade mållös, trots att GAIS fick Nikola Ladan utvisad i den 58:e minuten. ÖIS tryckte på mot slutet för ett segermål men den rätta skärpan fanns inte samtidigt som GAIS försvarade sig väl.

Norrby har kryssat tre av sina fyra senaste matcher och totalt har man spelat oavgjort i hälften av sina 14 matcher så här långt. Senast plockade man en pinne borta mot Umeå då den matchen slutade 1-1 efter hemmalaget kvitterat i den andra halvleken.

Apropå oavgjorda matcher så kan det även vara nämnt att nämna att de tre senaste mötena mellan Norrby och Örgryte har slutat med delad pott. Förra säsongens matcher slutade 1-1 och 4-4 och i februari i år spelade man 2-2 i en träningsmatch.

Jämna förutsättningar

På pappret ser även den här matchen ut att kunna bli jämn. ÖIS ligger på tiondeplats, tre poäng före elfteplacerade Norrby inför omgång 15. Örgryte målskillnad är 16-20 och Norrby har gjort exakt lika många mål men har släppt in två färre.

Örgrytes främsta styrka är deras omställningsspel i ett 4-3-3 med tre anfallare som sticker snabbt i djupled så fort tillfälle ges. Därtill har man ett giftigt anfallsvapen i nyblivne vänsterbacken Anton Andreassons fina inlägg som resulterat i att han är i topp i seriens assistliga med sina fem målgivande passningar.

Mot samlade försvar har ÖIS dock haft svårare att komma till vassa målchanser. Det syntes, om inte annat, mot GAIS senast där man var en man mer den sista dryga halvtimmen av matchen utan att lyckas göra mål.

Norrby har en välorganiserad defensiv och bör vara väl medvetna om ÖIS styrkor och svagheter, vilket kan borga för en mer låst match. Båda lagen har därtill bara gjort 16 mål den här säsongen, vilket är sämre än alla lag över nedflyttningsstrecket.

Örgryte har framförallt förbättrar sin defensiv den senaste tiden och totalt sett ser man alltmer solida ut som lag. De har dessutom hållit nollan i de två senaste matcherna och bör nog ses som knappa favoriter i det här mötet.

Oddssättarna tror, trots detta, på att det kommer göras en del mål i den här matchen men det finns alltså en hel del som talar för motsatsen. Under 2.5 mål ger nästan 2 gånger pengarna och det känns helt klart spelvärt här.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 100% bonus upp till 100kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.98
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, måndag 31 augusti
TV: 
Stream: