Speltips Örgryte – Degerfors 24/7: Inga glada miner

Simon Pålsson Publicerat: 24 July 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Örgryte IS är säsongen besvikelse, och Degerfors IF är säsongens överraskning. Nu möts lagen den 24 juli 2020 i Superettan.

  Rygga vårt speltips hos coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Har man inte hört det inför varje säsong?

Nu är det dags för lagen från Göteborg, som harvat omkring i Superettan under stora delar av 2010-talet, att äntligen ta sig upp till det allsvenska finrummet igen? Där lagen hör hemma – och där självbilden säger att de ska vara.

Örgryte IS är ett av lagen, och GAIS är ett annat. Men det vill sig minsann inte. Och inte heller den här säsongsinledningen bådar särskilt gott inför fortsättningen. Det är som att det på något märkligt vis fortsätter att gå troll i vad man försöker göra i 031-området.

Just den här inledningen på säsongen har åter varit svag för Örgryte IS, som ligger bland nedflyttningsplatserna och guppar runt redan nu. Det har bara spelats sju omgångar och mycket kan – och kommer – att hända innan det här är över. Men samtidigt går flera andra lag som tåget i toppen.

Redan nu känns det som att racet om en uppflyttningsplats är körd, inte minst då flera topplag fortsätter att rada upp bra prestationer och fina resultat.

Örgryte IS räcker inte till

Örgryte IS är med sin historia och supporterbas en förening som rimligen borde kunna kraftsamla i Superettan, men så har alltså inte blivit fallet. Nu möter man ett annat klassiskt lag, om än inte från en så stor stad och med så bra förutsättning, men som verkligen har kunnat få ut mer av sitt spelarmaterial i år.

Degerfors IF ligger i toppen och skuggar nu Halmstads BK om förstaplatsen, faktiskt på exakt samma poäng inför helgens åttonde omgång. Tätt bakom finns också GIF Sundsvall som det närmast jagande laget och det är dessa tre som har imponerat mest hittills.

Nu kan vi inte tänka oss annat än att formen spelar stor roll här, och det finns inte mycket ljusning i sikte för hemmalaget. Hemmaplansfördelen är inte heller så stor som den vanligtvis är, vilket gör att en bortavinst känns närmare till hands än i vanliga fall.

Degerfors IF vinner spelas till 2,07 gånger såsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Degerfors vinner
Odds: 2,07
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, fredag 24 juli
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo