6 augusti 2019 Örgryte Halmstad Speltips

Speltips Örgryte – Ljungskile 11/9: Viktigt möte

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Örgryte IS har öppnat säsongen trevande och söker tre poäng hemma mot bottenlaget Ljungskile SK i Superettan den 11 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Superettan har vänt och det är nu mindre än halva säsongen kvar innan det är dags att summera den här säsongen. Som bekant ligger man några omgångar bakom den allsvenska fotbollen, och det har att göra med det faktum att man faktiskt kan spela matcher under landslagsuppehållen. Därför har man inte behövt ha ett så intensivt schema hittills.

Det är troligen en fördel för lagen, med tanke på att skaderisken blir mindre. Örgryte IS och Ljungskile SK har dock inte lyckats utnyttja det här jättemycket till sin förde.

Under landslagsuppehållet spelade Örgryte IS dock hemma mot Norrby och tog då revansch efter att ha förlorat med 2-0 i matchen innan. 2-0 på hemmaplan gör att man inkasserade tre viktiga poäng.

Ljungskile SK å sin sida vann imponerande nog mot Akropolis, me nförlorade åa ndra sidan borta mot samma lag i matchen innan. Just trenden på bortaplan är ett problem för det här laget. Just nu har man tre raka bortaförluster, samtidigt som Örgryte IS inte förlorat på fem raka hemmamatcher.

Örgryte IS är vassare

Det är ofta en faktor hur pass bra målskyttar man har i laget, och för att blanda sig i en toppstrid gäller det att en eller gärna ett par spelare verkligen har en bra säsong vad gäller sitt personliga målskytte. Det är en trend som blir tydlig i Superettan år efter år, och som går att se i många ligor världen över.

Det är väl egentligen det som varit delar av problemet för lagen på båda sidor mittlinjen i det här mötet. Vad gäller den bästa målskytten i hemmalaget är det brassen Ailton Almeida, som med sina fem mål gör mål i snitt var tredje match. Det är inte direkt takter av en skyttekung, och det är inte direkt en målskörd som räcker för att för laget till toppstrid på egen hand.

Jesper Westermark står i för sig på ett mål mer än så för sitt Ljungskile sK, men är å andra sidan den enda målskytten som står över tre gjorda mål i laget. Anfallarens kollegor, Albin Skoglund och Perparim Beqaj, står på två mål vardera. Det är inget vidare facit för anfallare som spelat långt över tio matcher var.

Men det här är inte hela förklaringen till att lagen ligger där de ligger. Det är också lag som har svårt att leverera jämna prestationer, precis som jag varit inne på tidigare. Därför blir denna match svårbedömd i Superettan.

På hemmaplan är Örgryte IS ganska starka, och jag tror på ett bra resultat här. Örgryte IS att vinna spelas till 2,00 gånger såsen hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Örgryte IS vinner
Odds: 2,00
Bolag: Casumo
Spelstopp: 19:00, fredag 11 september 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: