Speltips Sundsvall Umeå 16 juni 2020

Speltips Sundsvall – Umeå 16/6: Norrlandsderby i premiären

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är tid för premiärer i Superettan och uppe i norr ställs GIF Sundsvall och Umeå FC mot varandra på Norrporten Arena. Vi delar med oss av ett speltips hämtat från 1X2-marknaden.

  Rygga vårt speltips hos coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Norrlandsderby

Superettan startar och det spelas en radda av intressanta matcher under premiärtisdagen – och en av dessa är Norrlandsderbyt mellan GIF Sundsvall, förra året i Allsvenskan, och Umeå FC, förra året i Norrettan.

Detta avspeglar sig också i förutsättningarna inför säsongen – ”Giffarna” har siktet inställt på att plocka en allsvensk plats och för Umeå är det istället så att kontraktet ska fixas. Ser vi till oddsen hos de olika spelbolagen verkar de också bestämda på att fallet kommer bli som sådant. Toppen mot botten, helt enkelt.

Till följd av nedflyttningen har ett flertal viktiga kuggar lämnat Sundsvall, men att en sådan som spanjoren Ciércoles kunnat behållas stärker deras status i Superettan och i dessa mått mätt får man se dem som ett av de starkaste lagen – på pappret. Huruvida det kommer fungera ute på planerna är en annan fråga, omöjlig att besvara redan nu.

Umeå kvalade upp till Superettan efter två tajta matcher mot Frej och kommer hit som rejäla underdogs, med en spelartrupp utan större erfarenhet från proffsfotboll.

En som däremot kommer hamna i strålkastarljuset är Bajram Ajeti, en målskytt som levererat på den här nivån förut och då inte minst med sina 11 mål på 11 matcher för Gefle 2017. Därefter har han spelat för Brommapojkarna, AFC Eskilstuna samt turkiska Afjet Afyonspor.

Giffarna håller som favoriter

En premiär är alltid svårtippad. Och inte minst när det handlar om nykomlingar, dessutom från olika divisioner. Addera på detta potentiell derbykaraktär, fastän matchen alltså spelas inför tomma läktare.

Vi ser dock Sundsvall som den klart bättre parten, om vi jämför dem spelare för spelare, och på hemmaplan borde oddsen för det raka spelet möjligen stå något lägre. Erfarenheten och kvaliteten är den väsentliga skillnaden.

Faktum är att lagen mötte varandra i en vänskapsmatch för nästan exakt tre månader sedan och då vann Sundsvall med 2-1 på Norrporten Arena. Repris på det nu?

1,75 gånger smeten för den raka ettan får vi hos Coolbet. Det är värt en peng.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: GIF Sundsvall vinner, rak etta
Odds: 1,75
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, tisdag 16/6
TV: 
Stream: