Topptipset Tips idag

Topptipset 14/7: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Annons:

Vid en första anblick ser tisdagens Topptips något mindre aptitligt ut än vad vi har vant oss vid. Det är svårt att se vare sig Chelsea eller Atalanta tappa poäng mot bottenlagen Norwich eller Brescia och med två högt streckade spikar blir det svårt att få till någon större utdelning. Ett mindre system med högre radinsats är därmed att föredra. Här är vår analys!

Spelstopp: 18.59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Chelsea – Norwich 1

Norwich har inte räckt till i Premier League och är med tre omgångar kvar att spela klara för degradering. Ödet beseglades fullt ut via en 0-4-förlust mot West Ham i helgen, då var det ett Norwich som såg ut att ha gett upp. Tufft då att åka till Stamford Bridge med inget mer än äran att spela för. Chelsea stod för ett riktigt bottennapp när de torskade med 0-3 mot Sheffield United och har inte råd att förlora speciellt många fler poäng om det ska bli spel i Champions League. I måndags kom beskedet att Citys avstängning hävs och därmed är det bara topp 4 som gäller för att få spela i Mästarturneringen. Chelsea tar ett stort kliv dit genom en enkel seger här. Spika på.

2. Atalanta – Brescia 1

Atalanta går fram som en slåttermaskin i Italien och är nu landets absolut formstarkaste lag. Elva segrar och en oavgjord på de tolv senaste i alla tävlingar är ett vansinnigt facit. Enda plumpen i protokollet var 2-2 borta mot Juventus i lördags, en match som de blåsvarta mycket väl kunde ha vunnit om det inte vore för två tveksamma hands-straffar. Brescia föll med 0-3 mot Roma och har nio poäng upp till Genoa över strecket med sex omgångar kvar att spela. Det lär bli nedflyttning för gästerna som får det svårt här. Ettan lämnas ensam.

3. Millwall – Blackburn 1

Kupongen domineras av matcher från The Championship. Fem matcher hämtas från den engelska andradivisionens 44:e omgång av 46. Millwall och Blackburn är två lag som slåss om en plats i playoff-spelet men då krävs det nog seger här för båda gängen. Inför veckans matcher är Blackburn tolva med fyra poäng upp till sexan Cardiff medan Millwall är tre placeringar och två poäng bättre. Lejonen från London har kanske inte sprakat under säsongen men de är svårslagna vilket två förluster på de nio senaste vittnar om. Det i kombination med att Blackburn bara har vunnit en tredjedel av sina bortamatcher gör att ettan känns bäst.

4. Cardiff – Derby 1

Cardiff ligger fortfarande sexa i tabellen men efter två raka förluster börjar det osa katt. Walesarna har bara en poäng ner till Swansea och därunder jagar ett koppel lag. Helgens 0-2 mot Fulham är inte mycket att säga om, The Bluebirds räckte helt enkelt inte till. På hemmaplan har de blåklädda dock tagit poäng i 18 av 21 fajter under säsongen. Derby hade det svårt i 1-3-förlusten mot Brentford, mycket på grund av att truppen är ganska tunn nu när Bielik, Holmes, Wisdom och Marriott är skadade. Dessutom är Waghorn avstängd. Rooney kan inte lösa allt ensam och här är känslan att Cardiff fixar minst en poäng. 1X spelas.

5. Sheffield Wednesday – Huddersfield X

Huddersfield har så många spännande namn i truppen men de får inte spelet att lossna. I helgen blev det stryk hemma mot bottenlaget Luton med 0-2 och det var tredje raka matchen som The Terriers gick mållösa av plan. Lutons första mål i den matchen nickades in och det var inte helt oväntat, Hudds är det lag i serien som släpper in flest mål på inlägg. Jobbigt då att möta ett fysiskt tungt Sheffield Wednesday som har starka spelare som Da Cruz, Windass och Nuhiu till sitt förfogande. Wednesday ska hållas högre men då de blåvita inte har något att spela för är det svårt att backa dem hela vägen. Motivationsfaktorn gör att alla tecken åker med.

6. Luton – QPR 1

Luton befinner sig fortfarande under nedflyttningsstrecket men The Hatters har åtminstone gett sig själva chansen genom att plocka poäng i åtta av de nio senaste omgångarna. 2-0 mot Huddersfield var ett styrkebesked där Carter-Vickers och Bradley (målskytt) gjorde det mycket bra i mittförsvaret. QPR torskade klart mot Sheffield Wednesday och har sedan uppehållet fem förluster och en vinst. The Hoops dominerade dock ganska kraftigt mot Wednesday och får Londonklubben ihop alla bitar finns det kvalité i truppen. Ettan är en given utgång men på större system åker tvåan med.

7. Reading – Middlesbrough 2

Reading har en trupp som mycket väl kunde ha varit med och kämpat om playoff. The Royals har dock kastat bort för många poäng under säsongen och kommer hamna någonstans i mitten av tabellen. Sju poäng på de tre senaste omgångarna visar att det finns potential i laget, men frågan är hur hårt de tar på uppgiften nu när det i praktiken inte finns något att spela för. Det finns det däremot för Middlesbrough som riskerar att trilla ur serien. 1-3 mot Bristol City var verkligen ingen bra prestation men viktigt att Assombalonga hittade målet igen, kongolesens tredje nätkänning på de fyra senaste omgångarna. Boro har vunnit de sex senaste inbördes mötena och får utgångstipset igen, även om krysset bör komplettera så tidigt som möjligt.

8. Benfica – Guimaraes 2

Benfica och Porto låg bredvid varandra när den portugisiska ligan startade om. De blåvita drakarna har dock dragit ifrån och allt annat än seger här gör att Porto säkrar ligatiteln fast de har tre matcher kvar att spela. Örnarna från Lissabon vet såklart om att det kommer bli en andraplats denna säsong och risken är att de inte kommer vara sådär speciellt intresserade av att ge allt när Guimaraes kommer på besök. Gästerna visade under höstens Europa League vilken kvalité som finns i laget och ska de få spela i Europa även kommande säsong krävs det en bra avslutning på ligaspelet. Här ska de inte räknas bort mot ett uppgivet Benfica. Tvåan är kupongens bästa skrälltecken även om alla tecken bör åka med.

 

Banken! – Chelsea

Norwich är redan klara för spel i The Championship kommande säsong och ställs nu mot ett Chelsea som har allt att spela för. Pulisic fixar biffen.

Skrällen! – Guimaraes

Benfica har bara vunnit en av sina fyra senaste ligamatcher och kommer sluta tvåa i Primeira Liga. Hemmaspelarna längtar redan till golfbanorna och kommer inte slita ihjäl sig här. Skrälläge!

Systemen i textform:

36 rader

1. Chelsea – Norwich 1
2. Atalanta – Brescia 1
3. Millwall – Blackburn 1
4. Cardiff – Derby 1x
5. Sheff W – Huddersf. 1×2
6. Luton – QPR 1
7. Reading – Mboro x2
8. Benfica – Guimaraes 1×2

144 rader

1. Chelsea – Norwich 1
2. Atalanta – Brescia 1
3. Millwall – Blackburn 1x
4. Cardiff – Derby 1x
5. Sheff W – Huddersf. 1×2
6. Luton – QPR 12
7. Reading – Mboro x2
8. Benfica – Guimaraes 1×2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100