Topptipset Tips idag

Topptipset 12/2: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

              Annons:

Tisdagens upplaga av Topptipset innehåller idel duster från de brittiska öarna. Bland annat ska Pontus Janssons nya lag ställas mot hans tidigare arbetsgivare i en spännande uppgörelse på Griffin Park. Åtta rätt är målet och resan dit börjar nu!

Spelstopp: 20.44

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Barnsley – Birmingham 2

Oakwell Ground öppnar kupongen med ett möte på den nedre halvan av Englands näst högsta serie. Barnsley har haft en väldigt motig säsong och agerar nästjumbo efter 31 omgångar. Det är redan åtta pinnar upp till säker mark och formen är illavarslande med blott en viktoria sett till de senaste åtta ligamatcherna. Desto ljusare ser det ut på gästernas sida, inte minst vad gäller formfrågan. Birmingham har gått obesegrade genom sina åtta tävlingsmatcher sedan nyårsdagen. Blånäsorna kommer närmast från en imponerande insats mot Bristol City på bortaplan där spjutspetsen Lukas Jutkiewicz återigen spelade en avgörande roll. I höstens inbördes målade Jutkiewicz när Birmingham slog Barnsley med 2-0, samma visa är att vänta nu trots skadan på blågule Kerim Mrabti. Trygg tvåa.

2. Blackburn – Hull 1

Det lag som mått sämst av att vintern innebär värvningstillstånd är förmodligen Hull. Tigrarna blev plundrade i övergångsfönstret och utan varken Bowen eller Grosicki blir det stentufft under våren. Blackburn återfinns ett par placeringar ovanför Hull i mittens rike och på Ewood Park är den blåvita armén alltid att räkna med. Endast tre gånger har Rovers förlorat här på säsongens 16 omgångar. Skarpskytten Bradley Dack är visserligen skadad men PL-meriterade Adam Armstrong är i toppslag. Blackburn har vunnit tre raka inbördes möten och Hulls senaste sex tävlingsmatcher innehåller ett kryss och fem förluster. Spiketta!

3. Brentford – Leeds 1

Då är vi framme vid det intrikata toppmöte som flaggades i ingressen. Det övre skiktet av The Championship är ruggigt jämnt, med en tredjedel kvar av säsongen skiljer blott två poäng mellan tvåan Leeds och femman Brentford. Pontus Jansson har varit frånvarande på grund av en skada senaste tiden men Brentford har klarat sig bra ändå. The Bees kommer med två triumfer i ryggen inför mötet med ett Leeds som helt tappat sitt momentum. Fem av de senaste sex tävlingsmatcherna har slutat med förlust och inte ett enda tröstmål i rätt bur för The Peacocks. Motsvarande möte slutade 2-0 förra säsongen och halvgarderingen västerut förefaller vara ett lås.

4. Nottingham – Charlton X

Fyra Nottingham välkomnar fyran från slutet till City Ground. Bakom detta enorma glapp i tabellen gömmer sig en stigande form hos gästernas sida samt en historia av jämna uppgörelser när klubbarna drabbat samman. Nottingham senaste sju tävlingsmatcher bär facit 3-2-2. Charlton har erövrat fem pinnar på de senaste fem fighterna trots hårt spelschema. Poängplock mot både trean Fulham och serieledande West Brom förtjänar respekt. Nottingham ska vara favoriter här men detta är inte på något sätt avgjort utan blod, svett och tårar. Forest har inte besegrat The Addicks sedan 2013. Krysset och tvåan måste med, helst ska hela säkerhetsbältet spännas fast direkt.

5. Swansea – QPR 2

Vi gör en avstickare till Wales där det stundar ett mittenmöte mellan två formsvaga manskap. Swansea torskade lördagens möte här hemma mot Derby och den starka hösten är som bortblåst på Liberty Stadium. QPR tappade Nahki Wells under vinterfönstret men Jordan Hugill och Eberechi Eze är still going strong hos gästerna. Dessa kombattanter möttes i FA-cupen under januari, då segrade QPR med förkrossande 5-1 efter dubbla kassar signerade Hugill. Därefter har The Hoops slagit Leeds och underdogen till höger lockar klart mest nu. X2 känns som en sund utväg.

6. Wigan – Middlesbrough 1

Sista striden i The Championship sker i de nedre regionerna av tabellen. Wigan behöver plocka in fyra pinnar för att bärga nytt kontrakt och med tanke på formkurvan ska det finnas goda förutsättningar. Två segrar finns noterade För The Latics senaste tre ligamatcherna, mot starka motståndare som Sheffield Wednesday och Leeds. Middlesbrough har sju raka tävlingsmatcher utan en smak och segerns sötma och på resande fot vantrivs Jonathan Woodgates grabbar. Två segrar på 15 resor skrämmer inte Wigan som inte förlorat mot Boro på DW Stadium sedan 2008. I rättvisans namn ska nämnas att värdarna bara vunnit en hemmamatch sedan oktober månad. Strecka från vänster och måla vidare efter plånbok!

7. Burton – Oxford United 1

League One tar vid med en fight mellan tabellgrannar på den övre halvan. Oxford United fick sig en redig näsbränna på ABAX Stadium i helgen, 4-0 i baken trots spel med en man mer sista halvtimman är ingen rolig ryggsäck. Burton spelade i sin tur med en man mer från matchminut 67 när Gillingham kom till denna arena och lirade 0-0. Montenegrinen Oliver Sarkic sitter således på botbänken under tisdagskvällen. Burton har 4-2-0 sett till de senaste sex hemmamatcherna samtidigt som gästerna från universitetsstaden inte rosat marknaden på resande tass. 1X.

8. Coventry – Portsmouth 1

Att Coventry spelar sina hemmamatcher på Birminghams matta St. Andrew’s Stadium verkar inte bekomma dem. Det gamla svensklaget ligger fyra i League One efter att endast ha förlorat en hemmamatch av 14 möjliga. Femman Portsmouth nosar Coventry i hasorna med bara en pinne upp. Ronan Curtis går från klarhet till klarhet i Pompeys kedja, irländaren är nu uppe på elva fullträffar vilket innebär att han går mot sin bästa säsong i karriären. Curtis målade mot Coventry i höstmötet som slutade 3-3. Det är svårt att skilja dessa kombattanter åt, gästerna har vunnit fem raka tävlingsmatcher på bortaplan medan Coventry är snudd på oslagbara när man står som värdlag. Ettan får första budet men här är det inte läge att vara snål.

 

Banken! – De Blackburn

Vad ska plundrade Hull kunna göra borta mot ett hemmastarkt Blackburn som man förlorade mot trots full styrka på hemmaplan i höstas?

Skrällen! – Charlton

Det så kallade tabelltittandet har förblindat svenska folket på City Ground. Charlton har nyligen bärgat poäng mot serieledarna och kan givetvis göra detsamma mot Nottingham!

Systemen i textform:

36 rader
1. Barnsley – Birmingham 2
2. Blackburn – Hull 1
3. Brentford – Leeds 1x
4. Nottingham – Charlton 1×2
5. Swansea – QPR 2
6. Wigan – Mboro 1
7. Burton – Oxford 1x
8. Coventry – Portsmouth 1×2

144 rader
1. Barnsley – Birmingham 2
2. Blackburn – Hull 1
3. Brentford – Leeds 1x
4. Nottingham – Charlton 1×2
5. Swansea – QPR x2
6. Wigan – Mboro 1x
7. Burton – Oxford 1x
8. Coventry – Portsmouth 1×2

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100