Topptipset Tips idag

Topptipset 17/2: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

              Annons:

Två stormatcher inleder måndagens goa Topptips som ser ut att erbjuda fint spelvärde. De flesta blickar riktas mot den engelska huvudstaden där Chelsea och Manchester United ska upp i duell. Resan går sedan vidare till Italien, Tyskland, Frankrike, Nederländerna och Argentina. Mot åtta gröna bockar!   

Spelstopp: 19.59

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Chelsea – Manchester United 1

Vi inleder på Stamford Bridge med mötet mellan giganterna Chelsea och Manchester United där viktiga poäng står på spel. Frank Lampards manskap återfinns på en fjärdeplats, sex poäng före nian United. En nollpoängare för gästerna gör det svårt för dem att nå en topp 4-plats. Nu lär dock klubbarna bakom kvartetten i topp få en extra livlina in till Champions League i och med Citys troliga avstängning från samtliga europeiska cuper närmsta två åren. En femteplats lär räcka vilket kan sporra klubbar som Sheffield United, Wolves, Everton och Man United lite extra inför slutspurten. Senast The Red Devils segrade i ligaspel på denna arena var 2012. Ettan är trolig och kan gott lämnas allena upp till 55 procent.

2. Milan – Torino X

Vidare till stöveln där Milan ser ut att få alldeles för stort förtroende av Topptips-tipparna hemma mot Torino. Dessa klubbar möttes för tre veckor sedan här på San Siro i Coppa Italia. Zlatan och hans lagkamrater vann förvisso den fighten, men det krävdes förlängningsspel för att Rossoneri skulle segra med 4-2 framför hemmapubliken. Torino har gått trögt under ett par veckor och förlorade senast hemma mot Sampdoria i ligan med 1-3. Tjurarnas högstanivå är emellertid hög vilket lag som Roma, Fiorentina och även Milan blivit varse om tidigare under säsongen. Den hårt streckade ettan får omgående uppbackning av övriga tecken.

3. Bochum – Stuttgart 2

Zweite Bundesliga härnäst som bjuder på ett toppen mot botten-möte denna måndagskväll. Stuttgart har goda möjligheter att steget upp till finrummet med deras nuvarande tredjeplats och endast tre pinnar upp till tvåan Hamburg med en match mindre spelad. Bochum knep en viktig viktoria mot bottenkollegan Wehen senast vilket tog dem upp på säker terräng. Stuttgart är det vassare laget och i rutinerade Mario Gómez har gästerna en stekhet striker som målat i tre raka ligamatcher. Tvåan tippas i utgång, men den lågt streckade ettan agerar följetong i värdejaktens namn.

4. Chievo – Salernitana 1

Tillbaka till Italien härnäst. Chievo, som trillade ur finrummet i fjol, har inte lyckats motsvara de förväntningar som fanns på laget inför säsongen. Sex förluster efter 23 omgångar är visserligen ingen katastrof, men med tio kryssade kamper blir det svårt att vara med och hugga i toppen. Salernitana har plockat fem pinnar mer än “De flygande åsnorna” och kommer närmast från en 1-0-triumf mot bottenlaget Trapani. Det ska dock nämnas att Salernitana inte gjorde någon vidare bra fight mot nästjumbon. Hemma på Bentegodi ska Chievo klassas som favoriter och ettan därmed en rätt given utgång till rådande procent.

5. Chateauroux – Lens 2

I franska Ligue 2 kompletteras den 25:e omgången med mötet mellan Chateauroux, som kämpar nere i botten just ovanför kvalstrecket, och ligatvåan Lens. De rödgula gästerna är på god väg att ta klivet upp i Ligue 1 även om de kryssat lite väl mycket den senaste tiden. Samtidigt är det åtta omgångar sedan Lens lämnade planen helt tomhänta. Chateauroux kommer från två raka nederlag och att de ska kunna rå på ett betydligt bättre Lens känns föga troligt. Strecka österifrån på Stade Gaston Petit.

6. Jong Ajax – NAC Breda 2

En match från nederländska Eerste Divisie ska synas innan vi skiftar världsdel till Sydamerika. Jong Ajax har inte gått att känna igen på slutet och fick senast pisk med hela 2-7 borta mot Utrechts akademilag. En anledning till hemmalagets sämre resultatrad mot slutet kan vara att de största talangerna tagit klivit upp i A-truppen. Jurgen Ekkelenkamp, som noterats för elva mål för denna säsong, spelade med A-laget så sent som i söndags och lär troligtvis inte finnas med här. NAC Breda har tagit poäng i tre av de senaste fyra bortafighterna och ska absolut inte räknas bort för tidigt. Alla tecken smakar klart bäst.

7. Estudiantes – Defensa y Justicia 1

I den argentinska huvudstaden står ett derby på menyn. Estudiantes tränas av en viss Gabriel Milito som bland annat spelade för Real Zaragoza och Barcelona under sin aktiva karriär. Milito förfogar över en intressant trupp med spelare som Mascherano och Man United-lånet Marcos Rojo. Rojo har ännu inte debuterat för värdarna, men kan komma att göra det denna fight. Militos manskap har visat en enorm styrka på hemmaplan vilket raden 6-2-1 indikerar. Defensa y Justicia är faktiskt bättre på resande fot så här långt, men mer än en pinne lär det inte bli. 1X tippas.

8. Independiente – Arsenal de Sarandi 1

Independiente ser ut att kunna bli en mäkta fin värdespik när de tar emot Arsenal de Sarandi hemma på Estadio Libertadores de América. Besökarna från staden Avellaneda stod för en präktig höstsäsong men har inte fått till det sedan årsskiftet. Tre raka kryss mot ganska så beskedligt motstånd skrämmer knappast värdarna som krossade topplaget Rosario med 5-0 vid den senaste hemmamatchen. En pinne borta mot tvåan Boca Juniors är även det en bedrift. Ettan under 55 procent singlas utan snack!

 

Banken! – Chelsea

Manchester United reser till London utan stjärnduon Pogba och Rashford. Frank Lampard kan mönstra en betydligt starkare elva och då ettan dessutom erbjuder skapligt värde är det bara att plocka fram spikklubban på Stamford Bridge. 

Skrällen! – NAC Breda

Jong Ajax övervärderas å det grövsta hemma mot NAC Breda som vid en fullträff helt klart kan roffa åt sig samtliga poäng i Amsterdam. Både krysset och tvåan erbjuder finfint värde! 

Systemen i textform:

36 rader
1. Chelsea – Man United 1
2. Milan – Torino 1×2
3. Bochum – Stuttgart 12
4. Chievo – Salernitana 1
5. Chateauroux – Lens 2
6. Jong Ajax – NAC Breda 1×2
7. Estudiantes – Defensa 1x
8. Independ. – Arsenal Sar. 1

144 rader
1. Chelsea – Man United 1
2. Milan – Torino 1×2
3. Bochum – Stuttgart 12
4. Chievo – Salernitana 1x
5. Chateauroux – Lens x2
6. Jong Ajax – NAC Breda 1×2
7. Estudiantes – Defensa 1x
8. Independ. – Arsenal Sar. 1

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100