Topptipset Tips idag

Topptipset 17/8: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Annons:

Veckan inleds på bästa sätt med fotboll av högt snitt. Allsvenskan bidrar med hälften av matcherna på Topptipset som har sin största karamell i Europa Leagues semifinal. Inter möter Shakhtar Donetsk i en spännande uppgörelse på neutral mark. Åtta rätt är på ingång!

 

Spelstopp: 18.59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Inter – Shakhtar Donetsk X

Vi inleder i Tyskland där kvällens höjdpunkt går av stapeln på Merkur Spiel-Arena. Inter slog ut Getafe med 2-0 i åttondelen för att sedan besegra Bayer Leverkusen med 2-1 i kvarten. Målmaskinen Lukaku bidrog med en balja i vardera slutspelsstrid och blir något för Shakhtar Donetsk att bita i. Även det italienska försvaret har tuggmotstånd att se fram emot. Ukrainarnas spjutspets Júnior Moraes har smällt in en strut mer än Lukaku under augustis två slutspelsmatcher och brassen håller högsta klass. Shakhtar slaktade både Wolfsburg och Basel, det är inte läge att bomba upp Inter till månen mot denna sprudlande brassekoloni. Alla tecken.

2. IFK Göteborg – IFK Norrköping X

Vi kliver upp till Svea Rike där två pressade blåvita klubbar ska göra upp på Gamla Ullevi. IFK Norrköping har gjort en jättefin säsong sett till förväntningarna men efter den flygande starten är sensommaren en besvikelse. Peking har bara vunnit en av sina senaste sju fighter och de tre färskaste är nederlag. IFK Göteborg har också tre resultat av samma valör i ryggen, nämligen kryss. Poya Asbaghis pojkar är rena kryssmaskinen nio(!) av 15 matcher har slutat med delad ära vilket naturligtvis gör Blåvitt till mest kamratliga i klassen. Givet utgångskryss, därefter värdet västerut.

3. Häcken – Varberg 2

BK Häcken tog säsongens första bortaseger vid torsdagens tripp till Påskbergsvallen. Innan dess fick Getingarna fullt rättvist stryk här hemma på Bravida Arena mot bottenlaget Kalmar FF så det är knappast läge att blindspika detta ambivalenta värdlag. Varberg har två raka poängplock på bortabana, att göra tre mål både på Studenternas och Borås Arena är starka papper. Selmani är fog nog för att denna rensartvåa ska prioriteras. Högerfattning och generositet är melodin på Hisingen!

4. Helsingborg – Sirius 2

Även mötet på Olympia är ett returmöte från senaste omgångens drabbningar. Sirius spelade ut Helsingborg efter noter i Uppsala. 3-1-triumfen var i underkant när Netabay och Vecchia skojade brallorna av skåningarna. Helsingborg får visserligen tillbaka Van den Hurk och Martin Olsson till måndagens match på skånsk mark men å andra sidan är Brandur Olsen avstängd efter ostskivan på Studenternas. HIF är allsvensk jumbo när halvar serien är spelad och mot detta blåsvarta gäng på den övre halvan bör de rödklädda stå sig slätt återigen. Tvåan betalar tillräckligt för att singlas.

5. Östersund – Kalmar FF 2

Två bottenkonkurrenter möts på Jämtkraft Arena i omgång 16 av Allsvenskan. Östersunds FK har plockat 15 poäng på lika många omgångar och har nosen nätt och jämnt ovanför vattenytan i träsket. Kalmar FF ligger på kvalplats efter en kolsvart julimånad där smålänningarna gick segerlösa. Under augusti har dock Nanne Bergstrands boys repat nytt mod, 2-0 borta mot Häcken var en fjäder i Nannes keps och i 1-1-mötet med Blåvitt var KFF värdiga vinnare. ÖFK är segerlösa på eget gräs denna säsong och gästerna vann här förra säsongen. Tvåan lockar mest.

6. AFC Eskilstuna – Akropolis 2

Över till Superettan där värdarna på Tunavallen gått från det allsvenska träsket till nedervåningens dito. AFC Eskilstuna ligger allra sist efter tolv omgångar och resultatraden 2-2-8 tyder inte på annat än att Özcan måste trolla med knäna för att rädda det sjunkande skeppet. Akropolis är nykomlingar från Division 1 Norra och har sannerligen visat att man håller på denna nivå. Besökarna från Stockholm återfinns inom toppkvintetten efter att endast ha förlorat en match hittills. AFC har två raka nederlag medan Akropolis har åtta raka poängplock. X2 är ett lås!

7. Waasland Beveren – Standard Liège 2

Belgiens bidrag till kupongen hämtas från andra omgången av Jupiler League. Båda kombattanterna på Freethiel Stadion vann respektive premiär och det lär Waasland Beveren vara allra lyckligast över. Värdarna deltar nämligen i finrummet i kraft av ett skrivbordsbeslut, jumbon räddades av coronavirutset. Standard Liège är av en helt annan kaliber. Den gästande storklubben lade ankare på en Europaplats förra säsongen och vann två av tre inbördes mot WB under 2019. Tvåa utan snack.

8. Start – Vålerengen 1

Topptipset går i mål på norsk mark där Eliteserien ska stänga omgång 14. Start har inte startat säsongen särskilt väl utan återfinns i botten av tabellen. På eget gräs ska dock värdarna alltid respekteras, i Kristianstad har Start plockat poäng i fem av sju duster. Vålerengen är obesegrade i Oslo men har tappat poäng i lejonparten av sina bortamatcher. Därmed går det inte att köpa högervridningen som skett och vi tackar för den genom att strecka från vänster!

 

Spiken!


Standard Liège
Varsin seger i premiären kan indikera att vi har att göra med två jämna lag men i praktiken är det klasskillnad. Standarden är att lita på i Liège.

Skrällen!

Varberg
Om Kalmar kunde vinna borta mot Häcken så kan givetvis även Varberg göra det. Selmani är i toppslag och Getingarna är ytterst ambivalenta!

Systemen i textform:

36 rader

1. Inter – Shakhtar Donetsk 1×2
2. Göteborg – Norrköping 1x
3. Häcken – Varberg 1×2
4. Helsingborg – Sirius 2
5. Östersund – Kalmar FF 2
6. Eskilstuna – Akropolis x2
7. W.Beveren – S.Liège 2
8. Start – Vålerengen 1

144 rader

1. Inter – Shakhtar Donetsk 1×2
2. Göteborg – Norrköping 1x
3. Häcken – Varberg 1×2
4. Helsingborg – Sirius 2
5. Östersund – Kalmar FF x2
6. Eskilstuna – Akropolis x2
7. W.Beveren – S.Liège 2
8. Start – Vålerengen 1x

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100