Topptipset Tips idag

Topptipset 27/7: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Annons:

Veckans första upplaga av Topptipset bär italiensk prägel men även brittisk och blågul boll får plats på kupongen. Flera skeva streckningar ser ut att erbjudas. Hela härligheten drar igång med en värdekaramell från Sveriges huvudstad!

Spelstopp: 18.59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Hammarby – Örebro X

Tele2 Arena är en ängslig plats i dessa dagar när ingenting stämmer för Hammarby. Bajen återfinns först på den nedre halvan av Allsvenskan efter tio omgångar och spelet har inte varit i närheten av fjolårets frejdighet. Efter spö med 3-0 mot Malmö FF väntar nu ett Örebro i medvind. Närkingarna ligger ett par hack ovanför stockholmarna efter att bland annat ha vunnit på denna arena när Djurgården stod för värdskapet. Sett till hur dessa klubbar uppträtt under sommaren finns ingen anledning till att Hammarby ska ses som storfavoriter. Örebro med en het Björndahl måste streckas i hopp om kupongrens. 1X2 direkt.

2. Östersund – Helsingborg 1

Vi kliver ner ytterligare en nivå i den allsvenska hierarkin och landar på Jämtkraft Arena. Två tabellgrannar möts nere i bottenträsket och det är Helsingborg som ligger allra sämst till av dessa tu. Skåningarna har visserligen repat sig sedan den fruktansvärda inledningen på säsongen men på resande tass är Mellbergs mannar alltjämt segerlösa. Östersund har fått ett uppsving sedan tränarskiftet, Amir Azrafshan har lotsat Falkarna till poäng mot både Häcken och Djurgården. Ettan är en given utgång, tillsammans med krysset på större bongar är vi helt hemma!

3. Mjällby – Kalmar FF 1

Ett av två lag som är sämre än Helsingborg återfinns på Strandvallen denna måndagsafton. Det handlar om gästande Kalmar FF som klappat ihop fullständigt efter sin förtroendeingivande start. Smålänningarna har ett kryss och sex torskmåltider sett till sina senaste sju strider. Det har gått betydligt bättre för Mjällby, åtminstone om man bortser från den feta plumpen mot Elfsborg. Sölvesborgarna har hemmabesegrat storlag som Hammarby och Häcken, med det i åtanke blir det svårt att inte lockas av spiken. Vi lägger alla ägg i den gulsvarta korgen. Etta!

4. Cardiff – Fulham X

Storbritannien tar vid med ett intrikat möte i Wales huvudstad. Det handlar om playoff till Premier League när The Championships femte bästa lag tar emot tabellfyran. Båda dessa kombattanter kommer med finfin form till säsongens avgörande skede. Cardiff har tre raka triumfer i ryggen, på hemmagräset plockade värdarna poäng i 20 av seriens 23 tillställningar. Fulham avslutade ligan med sju raka poängplock, senast blev det 1-1 borta mot Wigan. Ordinarie möte på Cardiff City Stadium slutade oavgjort mellan Cardiff och Fulham, förra säsongens motsvarande möte vanns av walesarna. Krysset först, ettan sen.

5. Spezia – Virtus Entella 1

Kupongens andra halva är italiensk när Serie B går in i sin näst sista runda. Värdföreningen på Stadio Alberto Picco ligger trea och slipar nu formen inför stundande playoff som redan säkrats. Spezia kommer från en mållös historia borta mot Cremonese inför mötet med mittengänget Virtus Entella. Gästerna kommer från hemmatorsk med två bollar mot Perugia och på bortabana har virtuoserna icke rosat marknaden. Blott fyra trepoängare på 18 försök talar sitt tydliga språk. Ettan ska trots allt backas upp på grund av hård streckning. 1X.

6. Cittadella – Venezia 2

I provinsen Padova möts två herrskap som fortfarande har allt att lira för under slutforceringen av Italiens näst högsta serie. Fem poäng skiljer till hemmalagets fördel när båda lagar playoff men sett till färsk form är det tydlig fördel för gästerna. Fem raka förluster finns att syna hos Cittadella medan Venezia har fyra raka poängplock och två raka segrar. Lägg till att båda klubbarna tillhör den udda kategori som erövrar fler pinnar borta än hemma. Venezia är ligans tredje bästa bortalag och Alessandro Capello har sett riktigt vass ut under sommaren. Dessutom saknar värdlaget avstängda duon Luca Ghiringhelli samt Davide Luppi. Tvåan är en fräck spik!

7. Juve Stabia – Cremonese 2

På tal om riktigt vassa lirare kommer vi osökt till Stadio Romeo Menti. Här huserar flyttfågeln Francesco Forte som bland annat spelat för Cremonese tidigare. Fonte står noterad för 17 fullträffar denna säsong och fyra av dessa har kommit under 27-åringens senaste fem framträdanden. Det bittra i flyttfågelsången är att Francesco Fonte är tämligen ensam om att hålla nivå i Juve Stabia, under sommarens åtta omgångar har hemmalaget raden 1-2-5. Cremonese har desto bättre form med sex raka poängplock, tack vare den defensiva stabiliteten. Nicola Ravaglia har hållit tre raka nollor och bör kunna täta buren även mot en ensam Forte. Tvåan singlas.

8. Pordenone – Salernitana 2

Vi stänger butiken i norra Italien där två gäng ser fram emot playoff. Om inte något mirakulöst sker under de avslutande två omgångerna så har Pordenone sitt på det torra. Salernitana har bara en pinnes marginal ner till de jagande gängen men formen är inte hundra hos gästerna. 4-2 i baken hemma mot Empoli smakade surt för de vinröda som ändå minns höstmötet mot Pordenone med glada miner. 4-0 på tavlan den gången lär dock inte upprepas nu mot dessa värdar som hållit nollan i tre av sina fyra hemmamatcher under sommaren. Streckningen tycks sund, tvåan först men helst hela spannet.

 

Spiken! – Mjällby

Det är sannerligen ingen vanlig nykomling som huserar på Strandvallen. Ett lag som slagit Bajen och Häcken ska inte ha några problem med klappkassa Kalmar.

Skrällen! – Örebro

Hammarby har endast vunnit en av sina senaste fem tävlingsmatcher i huvudstaden. Örebro vann på Tele2 mot DIF och kan mycket väl upprepa det nu.

Systemen i textform:

36 rader

1. Hammarby – Örebro 1×2
2. Östersund – Helsingborg 1
3. Mjällby – Kalmar 1
4. Cardiff – Fulham 1x
5. Spezia – Virtus Entella 1x
6. Cittadella – Venezia 2
7. Juve Stabia – Cremonese 2
8. Pordenone – Salernitana 1×2

144 rader

1. Hammarby – Örebro 1×2
2. Östersund – Helsingborg 1x
3. Mjällby – Kalmar 1
4. Cardiff – Fulham 1x
5. Spezia – Virtus Entella 1x
6. Cittadella – Venezia x2
7. Juve Stabia – Cremonese 2
8. Pordenone – Salernitana 1×2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100