Topptipset Tips idag

Topptipset 28/7: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Annons:

Ett härligt spretigt Topptips hittas på tisdagen (och onsdagen) då Italien, Sverige, Schweiz, Norge samt USA är länder att besöka. Toppmötet från Stöveln mellan Inter och Napoli inleder. Häng på för nu kastar vi loss i jakten på åtta gröna bockar!

Spelstopp: 18.59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Inter – Napoli 1

Inter kan inte vinna någon ligatitel i år men i och med 3-0-segern mot Genoa sitter laget i pole position om andraplatsen. Inför mötet med Napoli får Milano-klubben klara sig utan Gagliardini som är avstängd medan napolitanarna står utan Mertens på San Siro av samma anledning. De blåsvarta har varit urstarka här hemma och bara torskat en match i ligasammanhang under hela 2020. Ettan ska gå först även om Gattusos himmelsblå gäng får en liten del av kakan på lite större kuponger.

2. Parma – Atalanta 1

Efter sju raka matcher utan seger har nu Parma dubbla skalper i bagaget med sig inför mötet med Atalanta. Kulusevski fortsätter briljera hos hemmalaget och mot Brescia senast slog svensken till med sitt nionde ligamål för säsongen och spelade dessutom fram till sitt åttonde! Nu stöter “svensklaget” på ordentlig patrull. Atalanta slåss i den absoluta toppen av Serie A och har inte torskat en fotbollsmatch sedan januari. Dags nu månne? Toloi är avstängd hos Bergamo-klubben och Ilicic är fortsatt skadad. Kan Parmaskinkorna vinna mot Napoli kan laget absolut störa de blåsvarta. Ettan ska med!

3. Jönköpings Södra – GIF Sundsvall 1

J-Södra hade inga som helst bekymmer att avfärda topplaget Brage i helgen. De grönvita luckrade upp masarna med finess och snabba kombinationer. Andra raka in på smålänningarnas konto därmed och nu är det obesegrade Sundsvall som gästar. Giffarna har i och med Engbloms frånvaro i målprotokollet inte vunnit mot vare sig Öster eller Norrby och fajten på Stadsparksvallen får anses som medelpadingarnas största utmaning hittills. Risken till gästernas första förlust är överhängande och ettan är självklar att inleda med.

4. Västerås – Halmstad 1

Kupongens roligaste spik finns i Västerås. Både VSK och Halmstad har fått känna på hur det känns att förlora mot nykomlingen Akropolis nyligen och de grönvita från gurkstaden kammade också noll mot Norrby i helgen. För HBK:s del har poängen inledningsvis rullat in som de ska men spelet har ändå sett sisådär ut. Förlusten mot stockholmarna häromsistens kom därför något signifikativt och Haglunds Bollklubb blir troligen på tok för stora favoriter nu. Hemmalaget har ett riktigt mysigt lag med Awad, Safari, Tronet med flera som definitivt ska kunna störa nu. Vi går för pengarna och chansspikar ettan.

5. Zurich – Sion X

Det drar ihop sig ordentligt i schweiziska Super League. Bara tre matcher för lagen Zürich och Sion, för gästernas del är det fara och färde. De rödvita ligger under strecket men har ändå en skaplig form att luta sig mot. Paolo Tramezzanis mannar kan blicka tillbaka på fem raka utan nederlag och nu möter laget ett hemmagäng som av allt att döma kommer sluta i mittens rike. De vitklädda har vunnit de två senaste på Letzigrundstadion inbördes men någon solklar etta är knappast att tala om nu. Detta är en kamp som snabbast möjligt bör garderas. Hela vägen över!

6. Ham-Kam – Ranheim 1

I den norska andradivisionen spelade Ranheim så sent som förra tisdagen en tidig seriefinal mot Tromsö. 1-2-förlusten var lagets första för säsongen och nu ställs Trondheims-laget mot jumbon Ham-Kam. Laget från Hamar har sedan uttåget ur högstaserien 2008 förutom spel i OBOS-ligaen också testat på lir i landets tredjedivision. Kamraterna stod för en rätt okej säsong i fjol och har haft en hel del motstuds inledningsvis. Både mot Jerv (2-3) och Öygarden (3-4) släppte värdarna till sena mål emot sig och förlorade därmed. Nog ska de grönvita absolut kunna hota hemmavid och 1X är en ruggigt spännande väg att gå.

7. Columbus – Minnesota 1

I Nordamerika har fotbollsligan åter tagits i bruk efter en längre tids corona-uppehåll. Samtliga matcher spelas i Florida och efter gruppspelet som varade i tre omgångar är nu slutspelet i full gång. Columbus vann sin grupp övertygande efter tre raka skalper och har inte släppt in ett enda mål. Framåt har Zardes matat in tre strutar på dessa fajter och försvaret med Afful, Jiménez med flera har städat hundraprocentigt där bak. Minnesota är på det hela taget ett sämre lag och The Black and Gold, som hemmalaget kallas, är ett fint spikförslag.

8. Portland – Cincinnati 1

Portland vann faktiskt grupp F före favoriten LAFC. En stark prestation rakt igenom från The Timbers som nu fick en på förhand rätt behaglig resa mot kvartsfinalen då Cincinnati står som motståndare. Gästerna från Ohio ska dock inte helt räknas väck på det neutrala gräset i Florida. Trots en brutal NY Red Bull-press i sista gruppspelsmatchen fixade Tom Petterssons gäng en blytung 2-0-skalp och får nu spela slutspel. Även om ettan känns rätt given att måla ner först ska åtminstone krysset åka med som stödhjul på lite större kuponger.

 

Spiken! – Columbus

Columbus var nog laget som imponerade mest i gruppspelet och mot ett sämre Minnesota är det bara avancemang som gäller. Ettan är en riktigt stabil spik.

Skrällen! – Parma

Bara välja och vraka på denna fina kupong men nog känns Parma som en tuff nöt för Atalanta att knäcka och ettan på Ennio Tardini ska definitivt åka med tidigt.

Systemen i textform:

36 rader

1. Inter – Napoli 1
2. Parma – Atalanta 1×2
3. Jönköping – Sundsvall 1x
4. Västerås – Halmstad 1
5. Zurich – Sion 1×2
6. Ham-Kam – Ranheim 1x
7. Columbus – Minnesota 1
8. Portland – Cincinnati 1

144 rader

1. Inter – Napoli 1x
2. Parma – Atalanta 1×2
3. Jönköping – Sundsvall 1x
4. Västerås – Halmstad 1
5. Zurich – Sion 1×2
6. Ham-Kam – Ranheim 1x
7. Columbus – Minnesota 1
8. Portland – Cincinnati 1x

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100