Topptipset Tips idag

Topptipset 3/3: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

              Annons:

Tisdagens Topptips består av till hälften cupmatcher och till hälften ligafajter från de lägre engelska divisionerna. FA-cupen fortsätter med en riktig smällkaramell i form av Chelsea – Liverpool, medan Bayern München ska försöka ta sig vidare från DFB Pokal. Vägen mot åttlingen är utstakad och börjar nu.

Spelstopp: 20.44

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Chelsea – Liverpool 1

Till slut så föll det. Efter att fått med sig en hel del turliga poäng åkte Liverpool på första ligaförlusten för säsongen när de besökte Vicarage Road. 0-3 är ganska jobbiga siffror för Klopps mannar. Nu är det FA-cupen som gäller och gästerna har en del problem på mittfältet. Henderson, Keïta och Milner har alla skadekänningar. Chelsea får fortfarande klara sig utan Kanté och han saknas verkligen. Försvarsmässigt har Lampard svårt att organisera sitt lag. Framåt ser det desto bättre ut och de blåklädda kan mycket väl hitta nätet mot ett Liverpool som rämnat. 1X spelas med viss darr på ribban.

2. West Bromwich – Newcastle 2

Två lag som mycket väl kan spela i samma serie nästa år möts på The Hawthorns. West Bromwich leder nämligen The Championship även om insatsen i förlusten mot Wigan i helgen inte var den bästa för säsongen. Bilic bör också fokusera mest på ligaspelet, avancemang till Premier League är trots allt värt ganska många miljoner. Newcastle spelade 0-0 mot Burnley i lördags och stod då för en ganska bra prestation spelmässigt. Skatorna var definitivt det bättre laget och kan de fortsätta på det spåret ska de ses med bra chans att avancera i cupen. Tvåan är en tänkbar chansspik.

3. Reading – Sheffield United 2

Sheffield United har varit spellediga en dryg vecka och kommer fulla av energi till denna tillställning. Uniteds form är strålande med sju poäng på de tre senaste i ligan. Sander Berge har kommit in i laget på ett strålande sätt och dominerar mittfältet tillsammans med Fleck och Norwood. Intressant nu om Wilder spelar den trion från start. Framåt finns fyra starka alternativ i McBurnie, Sharp, McGoldrick och Mousset. Reading spelade ligaboll i helgen och gjorde det också bra. 2-0 mot Barnsley gör att de skapar lite rum ner till bottenstriden. Detta är dock en motståndare av betydligt högre klass. Tvåan ska hållas som trolig.

4. Schalke – Bayern München 2

Det ska spelas kvartsfinal även i Tyska Cupen och där hittas Bayern München. Det tyska storlaget var inblandade i en väldigt märklig match när de gick fram till 6-0 och sen vägrade spela sista kvarten. Detta efter en banderoll från Bayern-supportrarna som protesterade mot Hoffenheims ägare. Nu får vi hoppas att spelarna vill spela och då är såklart Bayern alltid svåra att rå på. Samtidigt är det inte alltid den rätta koncentrationen infinner sig när det är cupspel och viktiga pjäser som Lewandowski är på skadelistan. Schalke behöver cupen som en paus på det usla ligaspelet. Där har nämligen de blåklädda två raka förluster till en målskillnad på 0-8. Gästerna ska såklart hållas högst, men tvåan streckas lite väl hårt. X2 spelas därför.

5. Ipswich – Fleetwood 1

Ipswich har tappat sin säsong helt och hållet. Fem förluster på de sju senaste har gjort att The Tractor Boys tappat sin plats i toppen av tabellen och nu istället ligger utanför playoff. Kapaciteten att vända på det hela är dock odiskutabel. Sears, Judge, Huws och Keane är alla spelare som ska kunna prestera bättre än de gör just nu. Fleetwood går däremot riktigt bra med nio raka utan förlust och 16 poäng på de sex senaste. Samtidigt har gästerna endast vunnit en tredjedel av sina bortamatcher under säsongen. Oerhört svårtippat. Plocka med samtliga tecken.

6. Exeter – Crewe 1

I League Two ser toppstriden oerhört spännande ut och två lag som i allra högsta grad är inblandade i den är Exeter och Crewe. Inför den här tillställningen ligger de båda på direktuppflyttning, men det är ett koppel av jagande klubbar som kommer underifrån. På St. James’ Park (inte samma arena som Newcastle spelar på) har Exeter varit tunga hela säsongen. 10-6-1 är fina siffror där förlusten kom i september. Crewe har samtidigt vunnit under hälften av sina bortamatcher och bör få det svårt igen. Värdarnas målkung Ryan Bowman fixar biffen. Ettan först.

7. Swindon – Scunthorpe X

Allra högst upp i League Two hittas Swindon, trots att de har en match mindre spelad än Exeter och Crewe. På hemmaplan ska de bara köra över allt motstånd, eller så tycks åtminstone tipparna känna. Ettan streckas nämligen upp stenhårt och det känns inte helt korrekt, Scunthorpe är ingen slagpåse. Gästerna ligger i mitten av tabellen och kan spela helt avslappnat. Formen är helt okej med sju poäng på de fyra senaste och med Kevin van Veen på topp ska inte Scunthorpe underskattas. Plocka med samtliga tecken och jobba in skrällen.

8. Plymouth – Grimsby 1

Plymouth är ett lag som väldigt gärna vill klättra upp till topp 3 som hade inneburit direktuppflyttning. Det är bara två poäng dit inför veckans omgång. Plymouth torskade sin senaste ligamatch mot Bradford med 1-2, men kom där ganska nära trots att de hade åkt på två utvisningar. Gary Sawyer och Antoni Sarcevic är avstängda här. Grimsby är dock en motståndare av betydligt lägre klass. De ligger på den undre halvan och har väldigt svårt att vinna matcher på bortagräs. Ettan ska hållas som trolig och om den hamnar under 55 procent är det en strålande spik.

 

Banken! – Plymouth

Kan de bara hålla elva man på banan hela matchen ska Grimsby hemma vara en munsbit. Trolig etta.

Skrällen! – Scunthorpe

Scunthorpe har visat gott gry på sistone och har mycket kunnande i sin trupp. Visst är Swindon bättre i grunden, men att de ska streckas runt 80 procent är för mycket. Skrällen till höger måste med.

Systemen i textform:

36 rader
1. Chelsea – Liverpool 1x
2. West Brom – Newcastle 2
3. Reading – Sheffield U 2
4. Schalke – B.München x2
5. Ipswich – Fleetwood 1×2
6. Exeter – Crewe 1
7. Swindon – Scunthorpe 1×2
8. Plymouth – Grimsby 1

144 rader
1. Chelsea – Liverpool 1x
2. West Brom – Newcastle x2
3. Reading – Sheffield U 2
4. Schalke – B.München x2
5. Ipswich – Fleetwood 1×2
6. Exeter – Crewe 1x
7. Swindon – Scunthorpe 1×2
8. Plymouth – Grimsby 1

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100