Topptipset Tips idag

Topptipset 3/8: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Annons:

Till sex åttondelar är det svensk fotboll som gäller på måndagens upplaga av Topptipset. Elfsborg möter Sirius i ett intrikat möte mellan två frejdiga föreningar men båda kupongens karameller plockas från Damallsvenskan. Åtta rätt är på ingång!

Spelstopp: 18.59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. IFK Norrköping – Mjällby 1

Östgötaporten i Norrköping är första anhalt och här huserar Sveriges bästa lag. 24 poäng efter elva omgångar är starka papper av IFK som dock kommer från en tveksam prestation. 3-3 borta mot bottenlaget Falkenberg bärgades med nöd och näppe. Mjällby AIF har varit en positiv nykomling i Allsvenskan, men de gulsvarta har mattats under sommarens gång. 5-0 i baken hemma mot Elfsborg följdes upp med att MAIF tappade 2-0 till 2-2 hemma mot jumbon Kalmar FF. Här ska Peking vara stora favoriter men det är helt klart läge att peta med ett rensarkryss.

2. Elfsborg – Sirius 2

Inom toppsextetten återfinns båda kvällens kombattanter på Borås Arena. Elfsborg har varit riktigt stabila, resultatraden 5-5-1 är bevis på detta. Dock har västgötarna fått med sig lite mer än de förtjänat och senast i hemmakrysset mot Varberg var Jimmy Thelins gäng riktigt illa ute. Sirius har imponerat mer spelmässigt, mest av samtliga bortsett från IFK Norrköping. Uppsalas stolthet har bland annat besegrat just serieledarna och här i Knalleland trivs de blåsvarta gott. Senaste tre besök på gulsvart mark har slutat med två segrar och en oavgjord för gästerna. Högerfattning gäller, måla vidare efter plånbok.

3. Örgryte – Västerås 2

Vi kliver ner ett hack i hierarkin och landar på Gamla Ullevi där det gäller omgång tio i Superettan. Inför måndagens batalj ligger Örgryte IS näst sist i tabellen och det blåröda spelet talar inte för något större lyft framöver. En enda hemmaseger har ÖIS hittills, det var mot ett stukat Eskilstuna. Västerås SK är ett bättre lag i grunden och de grönvita har plockat poäng i lejonparten av sommarens strider. Förra säsongens besök på västkusten slutade 2-0 till grabbarna från Gurkstaden. X2 är ett lås.

4. Brage – Trelleborg 1

Domnarvsvallen ståtar med ett möte mellan två klassiska klubbar. Trelleborgs FF har inlett prydligt med facit 3-3-3 i Superettan 2020. Till saken hör att skåningarna är av en helt annan kaliber hemma på Vångavallen än när bortabana gäller. Exempelvis är TFF ensamma om att ha förlorat mot jumbon Ljungskile då bohusläningarna segrade med 2-0 på Skarsjövallen. Brage som slutade trea förra säsongen har växlat upp efter sin svaga start på sommaren. Masarna slog LSK borta med 3-1 och här i Dalarna har topplaget Halmstad hållits borta från målprotokollet. Motsvarande möte förra säsongen slutade 2-0 till Brage och något liknande är att vänta nu. Spiketta.

5. Kopparbergs/Göteborg – Linköping 1

Upphaussade Kopparbergs/Göteborg plockades ner på jorden av Rosengård. Skånskorna var det bättre laget här på Valhalla IP och 1-1 får Mats Gren vara nöjd med. Även Eskilstuna har plockat poäng av göteborgskorna under Damallsvenskans första sju omgångar så det är ingen maskin vi har att göra med även om offensiven är ruggigt namnstark. Linköping har inlett bättre än förväntat och har bara en pinne upp till Kopparberg. Enda torsken hittills för östgötarna kom borta mot Umeå på en bedrövlig matta. Bättre underlag nu och en öppen historia är att vänta. Favoritettan ska med bestämdhet garderas hela vägen i hopp om kupongrensning!

6. Eskilstuna United – Uppsala 1

Måndagens andra kvinnliga kamp utspelar sig på Tunavallen där sexan tar emot nian. Eskilstuna United lyckades som sagt plocka en meriterande pinne mot serieledande Kopparberg men överlag har värdinnorna underpresterat. Hög höjd finns hos United som kan trösta sig med att endast ha förlorat en hemmamatch hittills. Uppsala är en nykomling som får det stentufft i rikets högsta serie. Gästerna är segerlösa på bortabana trots ett fördelaktigt spelschema. Senaste säsongerna har dessa klubbar mötts i cupspelet vid två tillfällen och Eskilstuna har segrat både hemma och borta. Etta utan snack.

7. Young Boys – St. Gallen 1

Schweiziska Super League är redan avgjord och det var som vanligt Young Boys som lyfte den rödvita pokalen. Ynglingarna från Bern har varit brutala hemma, 15-2-0 är ord och inga visor. St. Gallen stred tappert men fick nöja sig med andraplatsen. Gästerna tappade chansen till guld under juli månad där St. Gallen både torskade borta mot Thun och fick sig en rejäl hurring hemma mot Basel där hemskheterna slutade med 0-5 på tavlan. Ettan är en sund spik, vid gardering är det gaffeln som gäller!

8. St. Patrick’s – Derry City 1

Vi stänger butiken på Irland där Premier Division är fem omgångar gammal efter våra rundor under våren och en nu när coronapausen är över. Värdföreningen på Richmond Park har resultatraden 2-1-2 och kommer närmast från en oavgjord historia borta mot topplaget Dundalk där St. Patrick’s var det bättre laget. Derry City har inkasserat ett resultat av vardera valör på eget gräs men på bortabana har gästerna kammat noll. Hemmatorsken senast mot bottengänget Sligo Rovers var inget vidare från Citys sida. St. Patrick’s har vunnit två raka inbördes och bör veva hem en ny viktoria med dagens ingångsvärden. Vi låser kupongen med 1X i Dublin.

 

Spiken! – Eskilstuna

En bortasvag nykomling reser hem till en hemmastark toppkandidat. Det kan inte sluta på särskilt många sätt, särskilt när firma Kullashi/Rogic trummat igång.

Skrällen! – Linköping

Det skiljer en enda poäng i tabellen och Linköping tog poäng i motsvarande möte förra säsongen. Rensaren i Göteborg är av högsta prio!

Systemen i textform:

36 rader

1. Norrköping – Mjällby 1x
2. Elfsborg – Sirius 1×2
3. Örgryte – Västerås 2
4. Brage – Trelleborg 1
5. Kopp/Göteb. – Linköping 1×2
6. Eskilstuna – Uppsala 1
7. Young Boys – St. Gallen 1
8. St. Patrick’s – Derry City 1x

144 rader

1. Norrköping – Mjällby 1x
2. Elfsborg – Sirius 1×2
3. Örgryte – Västerås x2
4. Brage – Trelleborg 1
5. Kopp/Göteb. – Linköping 1×2
6. Eskilstuna – Uppsala 1
7. Young Boys – St. Gallen 12
8. St. Patrick’s – Derry City 1x

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100