Topptipset Tips idag

Topptipset 4/8: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Annons:

Veckans andra Topptips är en kupong som sträcker sig över två dagar. Miljardmatch i England, playoff från Italien och ett rykande (nåja) hett Skånederby är bara ett axplock av alla russin i bongen, och då har vi inte ens nämnt att Europa League drar igång igen! Vi spänner bågen mot åttlingen omgående!

Spelstopp: 20.44

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Brentford – Fulham 1

Vi inleder på Wembley där en plats i Premier League står på spel mellan Brentford och Fulham. Denna sista playoff-fajt är värd sanslöst mycket pengar och vinnaren ges en fin ekonomisk möjlighet att förstärka inför nästa års upplaga av högstaserien. Brentford visade prov på både moral och styrka när de körde över Swansea i returmötet och egentligen var det aldrig något snack om vem som skulle till London. Fulham hade det å sin sida lite kämpigt mot Cardiff, men trots att Mitrovic inte fanns med då så tog sig The Cottagers ändå till final. Serben lär vara tillbaka här, men de svartvita får ändå ses som underdogs i detta möte. Ettan inleder.

2. Chievo – Empoli X

Playoffdags även i Italien där Chievo och Empoli drabbar samman på Bentegodi. “De flygande åsnorna” såg via tre raka vinster till att ge sig själva chansen till en återkomst i Serie A, och mycket av berömmet ska tillfalla den 26-åriga mittfältaren Luca Garritano. Italienaren satte matchens enda mål mot såväl Benevento som Pescara och även om Garritano aldrig varit känd som någon större målskytt kunde han inte valt ett bättre tillfälle att bättra på sin målproduktion. Nu väntar dock en lurig motståndare i form av Empoli. Gästerna har stått upp väl mot de gulblåa sett till de senaste inbördes mötena och bli inte förvånade om ettan trots det streckas upp tack vare Veronagängets mer “kända” namn. Här bör det inte sparas på några tecken.

3. Sligo Rovers – Waterford 2

Sligo Rovers fick en riktig mardrömsstart på årets äventyr i irländska Premier Division. Fyra raka nederlag skvallrade om en riktigt jobbig säsong, men pandemiuppehållet har kanske gjort värdarna gott? Det blev hur som helst seger i återstarten mot erkänt svårslagna Derry City, men det bör också tilläggas att Derry var osedvanligt bleka i den fajten. Ny tuff uppgift väntar nu när Waterford kommer på besök. The Blues är ett starkt kollektiv och starten har också lovat gott från gästerna. Tre segrar på fem försök är mer än godkänt, och då torskarna kommit mot övermäktigt motstånd i form av Shamrock Rovers och Bohemian FC ska ingen skugga falla över de blåa. Tvåan inleder, men det är inte fel att stoppa med ett kryss på större rader.

4. FC Köpenhamn – Istanbul Basaksehir 1

Vi förflyttar oss till onsdagen då det äntligen är dags för Europa League igen! FC Köpenhamn havererade i ligaspelet, men det har också varit ett uttalat mål från Ståle Solbakken att stort fokus kommer att läggas på årets Europaspel. Danskarna har ett 0-1-underläge att försöka vända på i returen mot Erdogan-sanktionerade Istanbul Basaksehir, och inte ska det vara någon omöjlighet för värdarna. De turkiska lagen har erkänt svårt utanför landets gränser och det vita huvudstadslaget i Danmark får de finna sig i att slå ur underläge. Lås till vänster.

5. Shakhtar Donetsk – Wolfsburg 1

Wolfsburg hade inga större problem med att slå ut Malmö FF, men tyskarna ligger pyrt till inför returen med ukrainska Shakhtar Donetsk. De orangesvarta vann det första mötet med 2-1 efter mål av bland andra notoriske målsprutan Júnior Moraes och honom måste verkligen Volkswagen-lirarna hålla koll på här. Tyskarna trivs överlag bättre när de kan ligga lågt och sedan kontra, men när matchbilden lär bli precis tvärtom här är det svårt att se gästerna vända på steken. Ettan är lockande på Metalist Stadion.

6. Hammarby – Falkenberg X

Tre fajter från Allsvenskan ska synas innan vi går i mål och först ut är mötet mellan Hammarby och Falkenberg. Bajen lyckades inte rida vidare på den fina viktorian mot Örebro, istället fick de grönvita nöja sig med en poäng i Skåne när Helsingborg stod för motståndet. Faktum är att Billborns manskap kom undan med blotta förskräckelsen då det inte var förrän på tilläggstid som Ludwigson ordnande poäng åt stockholmarna. Falkenberg fick däremot äntligen full utdelning efter att ha höjt sig markant under den senaste tiden då Hasse Eklunds adepter tog en fullt rättvis trea mot Örebro. FFF spås ligga i botten, men när de visar upp den här sidan blir de ingen lätt nöt att knäcka för Söderbönorna. Högersidan undervärderas och bör finnas med omgående.

7. Varberg – Djurgården 1

Djurgården kommer från två fina skalper mot AIK och Häcken, rent resultatmässigt börjar det gå åt rätt håll för de regerande mästarna. Kalle Holmberg satte två baljor mot Getingarna och det är viktigt för blåränderna att Buya Turays tilltänkta ersättare börjar leverera poäng. Varberg fick bara 1-1 hemma mot Östersund i söndags, men Jocke Perssons lärjungar har heller inte torskat mer än en fajt sedan början på juli. Här drabbar två gäng samman som har sina styrkor i offensiven och då smakar gaffeln riktigt bra i målningen!

8. Malmö FF – Helsingborg 1

Vi avrundar kupongen på Eleda Stadion där det vankas Skånederby mellan Malmö och Helsingborg! Jon Dahl Tomasson valde att rotera kraftigt från det gäng som torskade cupfinalen mot Göteborg, med facit i hand är det svårt att säga att det var fel av dansken eftersom MFF omgående tog revansch och segrade med 3-0. Amin Sarr satte sin första balja i sin första match från start och ynglingen ser riktigt lovande ut. På tal om ynglingar så var det Max Svensson som nätade för HIF mot Hammarby, men det räckte inte hela vägen till en trea eftersom Bajen kvitterade i slutet. Olof Mellberg visades upp på läktaren och är således avstängd här, men även med Mellberg på bänken hade HIF fått det tufft i derbyt. Stannar ettan runt 80 procent är den tämligen given att singla.

 

Spiken! – Malmö FF

Toivonen, Kiese Thelin, Innocent och Berget vilades alla i returen mot Göteborg och dessutom visade Franz Brorsson att han kan fylla luckan efter skadade Lewicki i försvaret. Malmös bredd är enorm och kommer att bli avgörande även mot Helsingborg.

Skrällen! – Falkenberg

Hammarby får det inte att stämma och ser nu ut att kunna glömma allt vad SM-guld heter. Falkenberg är kraftigt förbättrade den senaste tiden och kan definitivt skrälla på Tele2.

Systemen i textform:

36 rader

1. Brentford – Fulham 1
2. Chievo – Empoli 1×2
3. Sligo Rovers – Waterford 2
4. FCK – Istanbul Basaksehir 1x
5. Shakhtar – Wolfsburg 1
6. Hammarby – Falkenberg 1×2
7. Varberg – Djurgården 12
8. Malmö FF – Helsingborg 1

144 rader

1. Brentford – Fulham 1x
2. Chievo – Empoli 1×2
3. Sligo Rovers – Waterford x2
4. FCK – Istanbul Basaksehir 1x
5. Shakhtar – Wolfsburg 1
6. Hammarby – Falkenberg 1×2
7. Varberg – Djurgården 12
8. Malmö FF – Helsingborg 1

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100