Topptipset Tips idag

Topptipset 7/8: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Annons:

Fredagens Topptips är till stora delar av blågul fägring. Superettan och Ettan Södra håller den svenska flaggan högt, men det är inget snack om att Champions League-fajterna är dem som får det att vattnas allra mest i munnen. Avrundingen sker på Irland. Framåt!

Spelstopp: 18.59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Manchester City – Real Madrid 1

Det smäller direkt på Etihad i Manchester! Kupongens i särklass mest högoktaniga drabbning är den mellan Manchester City och Real Madrid. Guardiolas gäng segrade med 2-1 i Madrid, men det här mötet är inte avgjort för det. Los Blancos är i vanlig ordning som bäst den här tiden på året och stod också för en imponerande slutspurt i LaLiga där guldet till slut togs. City är inte direkt kända för att lägga sig och försvara en ledning och känslan är att det här mötet slutet med vinst för något av lagen. Gaffel!

2. Juventus – Lyon 1

Något överraskande vann Lyon det första mötet mot Juventus i Frankrike. Lucas Tousart blev matchens enda målskytt då och han kan mycket väl bli viktig här igen, kanske främst för sina defensiva egenskaper. Det är fullt ös som gäller från Sarri och company, och med en utvilad Ronaldo lär det bli en jobbig afton för besökarna. OL visade dock i Ligacupfinalen mot PSG att de kan hävda sig mot motstånd av den högre graden, så räkna inte bort besökarna helt och hållet från ett vägvinnande kryss. 1X låser.

3. Öster – Akropolis 1

Vi lämnar den stora scenen och slår istället läger innanför de blågula gränserna. Två svårslagna aktörer ska mäta krafterna i Småland. Öster har bara givit vika två gånger så här långt och hemma på Visma Arena är värdarna alltid starka. Akropolis får sägas ha imponerat ännu mer då nykomlingarna hittills stoltserar med endast ett nederlag, men en seger utanför huvudstadens gränser skrämmer inte slag ur motståndet direkt. Här ska Öster ses som ganska klara favoriter och ettan är ett fullgott spikalternativ hela vägen upp till 45 procent.

4. GIF Sundsvall – Ljungskile X

Kupongens förmodligen bästa skrälläge hittas i norra Sverige. Sundsvall fick rejält på tassen av Degerfors senast och det blev också det första nederlaget för säsongen. Prestationerna som Giffarna stått för har givit fler poäng än vad de varit värda, och det ska bli spännande att se hur Engblom och company svarar upp när Ljungskile kommer på besök. För LSK har melodin varit den motsatta, trots fina insatser har poängen uteblivit, men den delade äran mot Halmstad senast visar att gästerna är på gång. Lämna inget åt slumpen, måla rakt över.

5. Västerås – Brage X

Västerås har inte fått mycket att stämma så här långt. Trots att truppen på pappret håller toppklass i den här serien är de grönvita fast nere i botten och med fyra raka nederlag är det inte svårt att förstå varför. Kommer värdarna upp i nivå här ska dock möjligheterna till ett trendbrott anses som goda. Brage är riktigt starka hemma i Borlänge vilket också insatsen mot Trellehulla senast kan gå i god för, men när motståndet på främmande mark jackas upp har masarna haft det svårt. Det gör det här. Alla tecken.

6. Assyriska Turabdin – Skövde AIK 1

Assyriska Turabdin är av tradition ett habilt gäng hemma i Jönköping. Den här säsongen har dock Rosenlunds IP inte varit något fort så här långt. Hälften av fajterna här har förlorats, men nu ska värdföreningen hållas som klara favoriter när Skövde gästar. Västgötarna är ett av de sämsta gängen på främmande gräs och har hittills bara lyckats få med sig en futtig pinne från alla resor. Visserligen vann Skövde båda mötena med fredagens opponenter under förra säsongen, men det var då det. Ettan inleder och behöver inte kryssbackning förrän på större rader.

7. Lindome – Utsikten 2

Det blåser upp till derby i Götet under fredagsaftonen! Frejdiga Lindome har inlett som det sanna jojogäng de är med fem vinster och fyra nederlag. Det har hittills räckt till en sjätteplats, men förvänta inget annat än full fart framåt när Utsikten gästar Lindevi. Besökarna har inlett ännu bättre och är så här långt bara slagna av Värnamo vad gäller tabellkriget. Den förra säsongens inbördes slutade med 3-0-seger för vardera värdgäng och gaffeln är ett kanonbra val i väst där det lär köttas mer än på Restaurang Meet!

8. St. Patrick’s – Finn Harps 1

Irland avrundar äventyret innan helgen tar vid. Richmond Park är sista spelplats och här ska St. Patrick’s ses med goda möjligheter till segervrål. Harry Kennys gäng återstartade den irländska ligan med att knipa poäng av Dundalk, en prestation inte alltför många brukar ståta med när serien når vägs ände. Finn Harps hör till Premier Divisions sämsta gäng och de fyra raka nederlagen är ett kvitto klart som något på det. Här får gästerna det ånyo tufft. Ettan är spikbar hela vägen upp till 65 procent.

 

Spiken! – Öster

Öster har så här långt enbart torskat mot Jönköping på egen mark. Det är inget att skämmas över då J-Södra hör till seriens bättre lag. Det gör inte Akropolis, åtminstone inte på pappret. Nykomlingarna har studsat fint så här långt, men här tar det slut. Öster är ett nummer för stort.

Skrällen! – Ljungskile

Sundsvall brakade ihop totalt mot Degerfors och det var bara en tidsfråga om när den första torsken skulle komma. Giffarna blir trots det grovt överstreckade mot Ljungskile. Gästerna har verktyg för att kunna skrälla här.

Systemen i textform:

36 rader

1. Man.City – Real Madrid 12
2. Juventus – Lyon 1
3. Öster – Akropolis 1
4. Sundsvall – Ljungskile 1×2
5. Västerås – Brage 1×2
6. Assyriska T. – Skövde 1
7. Lindome – Utsikten 12
8. St. Patrick’s – Finn Harps 1

144 rader

1. Man.City – Real Madrid 12
2. Juventus – Lyon 1x
3. Öster – Akropolis 1
4. Sundsvall – Ljungskile 1×2
5. Västerås – Brage 1×2
6. Assyriska T. – Skövde 1x
7. Lindome – Utsikten 12
8. St. Patrick’s – Finn Harps 1

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100